Om dette arrangement

Tid
10:00 - 14:00
Pris
Gratis
Target
Børn
Voksne
Aktiv fritid
Foredrag og debat
Makerspace
Udstillinger og film
Verdensmål og bæredygtighed

Bæredygtighedsdag 2023

14.10.23
Kom til bæredygtighedsdag på Biblioteket i Herning og på Tinghuspladsen

Dagen vil vise eksempler på bæredygtighed i alle afskygninger, både indenfor det sociale, miljømæssige og økonomiske.

Der vil være messestande åbne fra kl. 10 til 14, hvor der er mulighed for at møde organisationer, foreninger, kommunen m.fl. Der vil være mulighed for at deltage ved oplæg, workshops, sang og musik på dagen.

Blandt andre får vi besøg af Motor Mille, Små klimamonstre og man kan være kreativ sammen med Makrám eller i en papirworkshop.

Vi sætter fokus på bæredygtighed i perioden op til selve Bæredygtighedsdagen blandt andet med Børnefolkemødet og bogsalg.

I år har vi valgt at lægge Bæredygtighedsdagen op ad den store festival ”Børnefolkemødet”, som er en verdensmålsfestival for primært børn og unge.

Lørdag den 14/10-23 er en dag for alle aldre.

Stande til Bæredygtighedsdag 2023:

Danmarks Naturfredningsforening
Lær om hvordan du kan invitere den vilde natur med hjem i haven. Lær om bæredygtighed, bl.a. om affald og genbrug.

Mad til Herning
Mød Mad til Herning og få gratis te med hjem. Se også hvor langt 20 kr. rækker, når man handler hos Mad til Herning. Mad til Herning gør dig klogere på madspild. 

Boomerangposer
Mød holdet bag de kendte Boomerang poser. For at undgå plastikposer uddeler de poser lavet af genbrugsstof og fortæller historien om Boomerang Bags og om den danske gruppe. 

Byttemarked Herning
Byt dig til nyt ved Byttemarkedstand. Byttemarked har ting og sager med, og borgerne kan selv tage ting med som de kan undvære, og så tage noget andet med hjem.

Hjælpesporet
Mød Hjælpesporet, der er en 100 % frivillig forening, som består af frivillige, som alle brænder for at hjælpe sårbare mennesker. 

Hamp som bæredygtigt tekstil – VIA University College
Fremvisning af deres Hemp4Tex projekt. Det er et forskningsprojekt, hvor de arbejder med at lave en dansk produktionslinje med hamp.

Herning Vand
Kom og få en snak med Herning Vand om hvordan Herning Vand leverer rent og velsmagende drikkevand til kunderne og indsamler og renser spildevandet.

Havmiljøvogter
Stum stand om Havmiljøvogter kampagnen som er en betegnelse for tusindvis af danskere, svenskere og tyskere, der hjælper forsvaret med at forebygge og bekæmpe havforurening i danske farvande.

Organdonation
Stum stand om Organdonation.

Mødrehjælpen Herning
Mød Mødrehjælpen og se deres medbragte udsnit af de mange genbrugsvarer, man kan købe i deres butik i Fonnesbechsgade.

Se alle arrangementer til Bæredygtighedsdagen 2023 her >>