Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Target
Voksne
Aktuelt
Foredrag
Litteratur
Udstillinger

25 år med internet i Herning

24.08.21
Kattevideoer og kildekritik - kan vi kende forskel?

I august 2021 er det 25 år siden, at biblioteket gjorde internettet offentligt tilgængeligt i Herning Kommune. 6 pc'er blev stillet til rådighed for borgerne og her kunne de surfe på World Wide Web med den svimlende hastighed af 64 KB!. 25 år er gået og det markerer biblioteket ved at invitere filosof Mads Vestergaard til på humoristisk vis at fortælle om, hvad internettet har gjort ved os.

Aldrig før har så meget information være så let tilgængelig for så mange mennesker. Som resultat af internettet kan vi i dag lynhurtigt tilgå uhyre mængder af alt fra underholdning, nyhedsstof og politik til viden og videnskabelig forskning. Men betyder al den information og viden - al den oplysning - at vi er blevet mere oplyste? Det lader det ikke til. Eksempelvis trives digital misinformation, fake news, videnskabsskepsis, konspirationsteorier, ekstremisme og politisk propaganda godt online og spredes hastigere og bredere end afbalanceret journalistik og videnskabelig viden. Dét er der ikke meget oplysning i.
Men hvorfor er det sådan? Og hvorfor er det vi misinformeres, manipuleres og bliver mobilafhængige? Der er god grund til, at tryllekunstnere ikke fortæller om deres tricks – så falder vi nemlig ikke helt så let for dem. Denne aften vil Mads Vestergaard derfor også fortælle om de tricks som tryllekunstnerne fra tech-branchen i Silicon Valley bruger.

Foredraget bygger på Mads Vestergaards bøger ”Fake News – når virkeligheden taber” og ”Digital totalitarisme”, som kan lånes på biblioteket.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig her >>

I ugerne 33-34 markerer biblioteket 25-års jubilæet og vi har derfor været i scrapbøgerne for at finde artikler om dengang internettet blev tilgængeligt på biblioteket. Det er der kommet en lille udstilling ud af og i den kan du også prøve at klikke dig ind på hjemmesider, som de så ud for 25 år siden.

Materialer