Corona-info:
Vi følger løbende udviklingen i smitte med Covid-19 og tilpasser de enkelte arrangementer, således at de overholder både gældende anbefalinger og retningslinjer.
Bemærk at der fra 29/10 skal benyttes mundbind på biblioteket.

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
Voksne
Aktuelt
Foredrag

Tag fejl – det gør dig klogere

26.11.20
Det er menneskeligt at fejle. Så hvorfor er vi så bange for det?

Hvornår har du sidst taget fejl? Det er sikkert kortere tid siden, end du bryder dig om at indrømme. Vi mennesker er nemlig elendige til at indrømme, at vi tager fejl.
I dette tankevækkende foredrag vil Jesper Olsen fra nyhedsmagasinet Zetland levere en forsvarstale for det at begå fejl - og stå ved det. Det er nemlig vejen til et klogere og mindre splittet samfund.
Gennem underholdende eksempler og tankeeksperimenter kan du blive bedre til at omgå din hjernes forsvarsværk, som prøver at beskytte dig mod fakta og synspunkter, der ikke flugter med dit verdensbillede. Det handler om at tænke mindre som en forsvarsadvokat, og mere som en forsker - og Hermione Granger.

Læs artikel i Zetland her >>

Og se Zetlands video om emnet her:


Det er gratis at deltage, men af praktiske grunde, er det nødvendigt på forhånd at trække billet her >>  

Vi ringede til Jesper for at høre hvad risikoen er, hvis du ikke kommer til foredraget:


Kan det passe?
Arrangementet er en del af ”Kan det passe?” – en uge med fokus på fake news og halve sandheder.
Hvor sidder undre-musklen? Og hvordan gør vi den stærkere?
 
Vandrehistorier og halve sandheder er ikke noget nyt. Vi mennesker har altid troet på ting, vi måske ikke burde. Selv i vores tid, hvor vi har bedre mulighed for at få oplysninger end nogensinde før, er der masser af halve sandheder i omløb. Men hvorfor bliver vi ikke klogere? Og hvordan kan vi sammen blive lidt bedre til at spørge os selv ”kan det nu passe?” Og hvordan finder vi de rigtige oplysninger?
 
På biblioteket sætter vi spot på undre-musklen i og omkring uge 48, for at vi alle kan få bedre vaner og gøre lidt mere modstand mod fake news og halve sandheder.

Se alle arrangementer i "Kan det passe"-temaet her >>