Om dette arrangement

Tid
14:00 - 14:45
Pris
Gratis
Lokalitet
Frilandsmuseet
Museumsgade 32
7400 Herning
Lokalitet
Frilandsmuseet, Museumsgade 32, Herning
Arrangører
Target
Børn
Det for børn
Musik og sang

Fortællekoncert - Gamle danske dyrefabler

15.08.21
Hør fortællekoncerten med gamle danske dyrefabler til Landsbyfesten

Som en del af den traditionsrige Landsbyfest på Frilandsmuseet opføres denne fortællekoncert med gamle danske dyrefabler indsamlet af Evald Tang Kristensen.
Fortællekoncerten "Gamle Danske Dyrefabler" præsenterer børn for et møde med dansk fortælletradition tilsat live-musik, lydeffekter og interaktion, opdateret til det 21. århundrede.

Bolette fortæller de over hundrede år gamle historier med stor indlevelse, humor og nærvær, mens Jakobs saxofon giver arrangementet stemning og gør det til en enestående musikalsk oplevelse.
Hør om ræven, der inviterer storken til middag og serverer suppe i en flad tallerken. Eller den slemme ged, den kloge ugle, den dumme ulv, tudsen der vil giftes og den lille kylling.
I løbet af fortællekoncerten bliver børnene inviteret ind som deltagere med både lyde, dans, sang og bevægelse.

Dyrefablerne er oprindeligt indsamlet af Evald Tang Kristensen i sidste halvdel af 1800-tallet. Han rejste rundt i hele Jylland og besøgte folk, som han fik til at synge viser og fortælle sagn og eventyr. Han indsamlede flere tusinde mundtlige fortællinger, som blev omhyggeligt nedskrevet og udgivet, og Evald Tang Kristensen anses i dag for at være den største folkemindesamler i den vestlige verden.
Med fortællekoncerten "Gamle Danske Dyrefabler" fortæller Bolette og Jakob de gode, gamle historier én gang til med et nutidigt twist.

Se mere om Landsbyfesten på Frilandsmuseet Herning på museets hjemmeside >>

Billetter/tilmelding: Der kræves ikke billetter til arrangementet. Se mere på museets hjemmeside >>

Arrangementet er et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne og Museum Midtjylland.