340

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
75 Kr
Lokalitet
Kultursalen
Target
Voksne
Foredrag
Litteratur

Forfatterforedrag: Anne Cathrine Riebnitzsky

30.05.22
Kom og hør Anne-Cathrine Riebnitzsky fortælle om sin bog "Vindens port"

Den medrivende, historiske roman "Vindens Port" er i centrum, når den populære forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky gæster Hammerum-Gjellerup Bibliotek.

Vindens Port foregår i årene op til 1341 i det sydlige Spanien, hvor vi følger en muslimsk borgherre med tre meget forskellige hustruer og et særligt tag på heste. Borgen ligger på en klippetop, der er kendt i hele den arabiske verden, og Andalusien er så rig, at når man i vore dage på arabisk kalder noget al-Andalus er det for at indikere, at det er særlig fint eller luksuriøst. Pilgrimsrejser medfører en rivende udvikling og videnskab er i højsædet. Men nordfra presser den kristne invasion sig på, og det kan mærkes i den andalusiske borgby.

Anne-Cathrine Riebnitzsky var som 15-årig udvekslingsstudent i den lille spanske by Alcalá la Real, hvor romanens handling udspiller sig. Et gensyn med hendes spanske værtsfamilie og byen, hvor middelalderfæstningen i dag er genopført, bragte hende på sporet af denne roman.

Siden Anne-Cathrine debuterede som forfatter i 2010 med biografien ”Kvindernes krig”, har hun modtaget adskillige priser og nomineringer for sit forfatterskab. Hun er bl.a. blevet nomineret til Weekend Avisens Litteraturpris for ”Kvindernes krig”, vandt i 2013 Politikens romankonkurrence med "Forbandede yngel". Derudover blev "Den stjålne vej" nomineret til DR Romanprisen i 2013.
Læs mere om hende på Litteratursiden.dk

Arrangementet finder sted i Kultursalen på Hammerum-Gjellerup Bibliotek. Der er gode parkeringsforhold og salen tilgås både fra Palle Fløesvej og Tjørnevej.

Billetten koster 75 kr og inkluderer kaffe/te og lidt sødt. Køb din billet her >>
 

Materialer