Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:00
Pris
Gratis
Target
Voksne
Foredrag
Litteratur

HerLitt: Malte Tellerup

13.11.21
Om "Hedeselskabet"

Malte Tellerups roman ”Hedeselskabet” fra 2020 handler om trekløveret Tobias, Viktoria og Andreas, tre unge kunstnervenner, der forlader deres storbyliv for at bosætte sig på landet. Sammen har de en drøm. En drøm om et liv i naturens, den frie kærlighed og kunstens tegn. De lejer sig billigt ind i nogle forfaldne bygninger hos bonden Mads og begynder at udforske deres nye omgivelser – ukuelige, kulrede og fulde af håb.

På den jyske hede møder de en barsk virkelighed af konkurstruede landbrug og opslidende manuelt arbejde. Det hårde liv sætter de tre venners forhold under pres, og drømmen mister sin glans i takt med at olien til fyret slipper op, strømmen svigter, og bilen brænder sammen.

”Hedeselskabet” er en roman om millenial-generationens eksperimenter med nye livsformer og kønsidentiteter og bæredygtige måder at leve af jorden på. Men det er samtidig en historie, der med et moderne blik beskriver det gamle landskab på den jyske hede, og som med stor indlevelse fortæller om dansk landbrug og de udfordringer danske landmænd står over for i dag.

Malte Tellerup, f. 1989, er cand.mag. i Litteraturvidenskab. Han debuterede i 2017 med romanen ”Markløs” og modtog i 2018 Blixenprisen i kategorien ’Årets litterære talent’. Malte Tellerup stammer fra Fyn og har boet i København og New York samt på et nedlagt husmandssted i Vemb i Vestjylland.

Det er gratis af deltage i alle HerLitt-arrangementer. Der udbydes et begrænset antal billetter til foredragene.

Dette foredrag foregår på Platformen midt i biblioteket. Vil du sikre dig en siddeplads, er det nødvendigt at have hentet en adgangsbillet på forhånd.

Adgangsbilletter kan hentes fra 18.10. kl.10.00 her >>

Om HerLitt
Fra den 12.-20.november 2021 slår Herning Bibliotekerne igen dørene op til et brag af en litteraturfest, når vi inviterer alle – store som små – til at fejre læsning, kreativitet og den gode fortælling ved den årlige litteraturfestival HerLitt.
Læs mere om HerLitt her >>

Se alle arrangementer til HerLitt 2021 her >>

Materialer