Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:00
Pris
Gratis
Target
Voksne
Foredrag
Litteratur

HerLitt: Søren Poder

13.11.21
Om "Undergang"

”Samfundet er røget på intensiv, og Fanden hytter sine” kunne være overskriften til den lokale forfatter Søren Poders dystopiske roman ”Undergang”, der udkom tidligere på året, en roman om corona-krise og kærlighed. Søren Poder gæster HerLitt, hvor han vil være i en samtale med formidler Brian Bruhn fra Herning Bibliotekerne.

I ”Undergang” hører vi om Niels og Marie, der er pensionister og holder sig hjemme i rækkehuset, mens corona-virussen hærger. Men trods påpasselighed og social distance rammer sygdommen og tvinger dem fra hinanden, og pludselig kan Niels ikke få kontakt til sin hustru. Niels klamrer sig til troen på, at myndighederne har situationen under kontrol, men virussen er langt mere aggressiv end forventet, dødstallet stiger, og anarkiet breder sig i takt med, at samfundets institutioner bryder sammen. Den brutale virkelighed trænger ind ad døren og konfronterer Niels med en forandret verden, og nu er han nødt til at begive sig ud på en desperat rejse og et opgør med omgivelserne og sig selv, hvis han vil gøre sig håb om at se Marie igen. Spørgsmålet er, om det allerede er for sent.

Søren Poder debuterede i 2015 med romanen ”Sidste skoledag”om skoleskyderen Charles A. Ingreen. ”Sidste skoledag” fik en flot modtagelse og blev i 2020 fulgt op af den ligeledes anmelderroste ungdomsroman ”På røven gennem natten”. En hæsblæsende spændingsroman om venskab, kriminalitet og kærlighed. ”Undergang” er Søen Poders tredje roman, og den første, der primært er henvendt til voksne.

Søren Poder er uddannet journalist og cand.mag. i journalistik og kommunikation. Han har tidligere arbejdet som journalist og lokalredaktør på Herning Folkeblad, men i dag arbejder han fuldtid som forfatter.

Det er gratis af deltage i alle HerLitt-arrangementer. Der udbydes et begrænset antal billetter til foredragene.

Dette foredrag foregår på Platformen midt i biblioteket. Vil du sikre dig en siddeplads, er det nødvendigt at have hentet en adgangsbillet på forhånd.

Adgangsbilletter kan hentes fra 18.10. kl.10.00 her >>

Om HerLitt
Fra den 12.-20.november 2021 slår Herning Bibliotekerne igen dørene op til et brag af en litteraturfest, når vi inviterer alle – store som små – til at fejre læsning, kreativitet og den gode fortælling ved den årlige litteraturfestival HerLitt.
Læs mere om HerLitt her >>

Se alle arrangementer til HerLitt 2021 her >>

Materialer