Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Target
Voksne
Foredrag
Litteratur

Kirsten Jacobsen: ”Med Gud i den ene hånd og tvivlen i den anden”

06.09.21
Foredrag om Ingvar Cronhammar

En augustdag i 2018 satte Kirsten Jacobsen sig ind Ingvar Cronhammars Audi Q5 med målet at køre landet rundt og besøge Ingvars kraftfulde kunstværker i det offentlige rum. Undervejs blev der talt om livet, om kunsten, om tro og tvivl, og om hvordan en barsk opvækst har sat aftryk på Cronhammars livssyn og kunstværker. Det særlige roadtrip udmøntede sig i biografien ”Med Gud i den ene hånd og tvivlen i den anden” (2020) om og med en af Danmarks mest prisbelønnede og anerkendte kunstnere, Ingvar Cronhammar.

Ingvar Cronhammar og Kirsten Jacobsen skulle oprindeligt sammen have holdt et fælles foredrag om bogen i forbindelse med litteraturfestivalen HerLitt 2020, men pga. CoVid-19-restriktioner måtte samtalen desværre aflyses. Vi besluttede at finde en ny dato. Grundet Corona blev vi enige om at vente til august-september. Desværre nåede Cronhammar ikke så langt.

Ingvar Cronhammar gik bort 20. maj 2021.

Kirsten Jacobsen, der fik et nært venskab med Cronhammar, har sagt ja til at afholde foredraget uden Ingvar. Hun vil fortælle om tilblivelsen af bogen, om samtalerne undervejs - og om mødet med en stor kunstner og følsomt menneske.

Journalist og forfatter Kirsten Jacobsen har skrevet en lang række anmelderroste portrætbøger om blandt andre Mærsk Mc-Kinney Møller, Lars Løkke-Rasmussen, Mads Øvlisen, Søren Pilmark og flere af de største profiler indenfor kunst, kultur, erhverv og politik.

Da dette er et UDSAT HerLitt-foredrag, er foredraget, ligesom øvrige HerLitt-arrangementer, gratis at deltage i.
Deltagelse kræver dog en adgangsbillet, som du kan hente her >>

Materialer