Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Target
Voksne
Foredrag
Litteraturarrangementer

Torsdags Træf i Sunds

03.10.19
Kom til Torsdags Træf i Sunds og hør om forfatter Halfdan Rasmussens spændende liv

Til Torsdags Træf i Sunds kan du denne eftermiddag høre om én af vore mest elskede danske forfattere: Halfdan Rasmussen. Foredraget er del af Herning Bibliotekernes fokus på danske litterære klassikere, hvor biblioteket indgår i et samarbejde med bl.a. DR i kampagnen "Med andres ord".

Professor emerita Susanne V. Knudsen vil fortælle om Halfdan Rasmussens liv og kunstnerægteskab med Ester Nagel ud fra et rigt billedemateriale. Susanne V. Knudsen skrev i 2018 parbiografien "På knæ for livet"om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel. 

Til slut vil der være et kort musikalsk indslag, hvor Halfdan Rasmussens elskede tekster er tilsat musik.

Torsdags Træf arrangeres i samarbejde med borgere fra Sunds og byder på uforpligtende samvær, krydret med vidt forskellige, inspirerende aktiviteter. Det er gratis - og altid første torsdag i hver måned.

Der er som altid kaffe og the på kanderne, kage og hyggelig stemning 

Bare mød op - ingen tilmelding!

Hvad handler foredraget om:
Biografien "På knæ for livet" giver indblik i et kunstnerægteskab og i forfatterskaber fra en tid, der var præget af krise-, krigs- og efterkrigstid. Til foredraget vil man få indblik i, hvordan Halfdan Rasmussen blev én af Danmarks kendteste og mest elskede forfattere. Med sine børnerim og tosserier skrev han sig ind i danskernes kollektive bevidsthed. Ester Nagel var i samtiden også en kendt personlighed, der ud over sit forfattervirke var yderst aktiv i Dansk Kvindesamfund og Mellemfolkeligt Samvirke. Biografien er den første, der stiller skarpt på begge forfattere, og forfatteren har haft adgang til enestående kildemateriale, som Ester Nagel testamenterede til hende.

Susanne V. Knudsen er litteraturforsker, doktorerede på en afhandling om tidsskriftet Vild Hvede og kvindelige forfattere i 1940’erne og 1950’erne. Har undervist og forsket i skønlitteratur, sagprosa og medier i Danmark og Norge. 

DR Tema
Arrangementer er en del af efterårets DR tema "Med andres ord". I efteråret 2019 vil bibliotekerne sammen med DR sætte ekstra fokus på at skabe læseglæde blandt danskerne.

Materialer

Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind.
Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.

Søgefelt