Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Lokale ABC
Target
Voksne
Foredrag og debat
Litteratur
Sundhed
Verdensmål og bæredygtighed

Verdensmålscafé: Gendyrk, hjemdyrk med Persille Ingerslev

07.11.23
Verdensmålscafé om hvordan vi kan gendyrke vores fødevarer og få bæredygtighed ind i vores liv

Oplev farverige og fantasifulde Persille Ingerslev fra Persilles Hjemmedyrk. Hun fortæller hvad gendyrk er, og hvordan du selv let kan gendyrke en lang række helt almindelige grøntsager, som du sandsynligvis har i dit køkken i forvejen. Gendyrk enten i haven, i højbedet, på altanen eller direkte i vindueskarmen og få glæde, bæredygtighed og økonomisk snusfornuft ind i dit liv.

Ved Verdensmålscaféen kommer du til at hører om: Kunsten at gendyrke
Persille siger selv at gendyrk er gratis mad, grøn omstilling, haveterapi i egen vindueskarm, mindskning af affaldsmængden foruden at være sundt – Hendes personlige rekord er at spise de samme forårsløg 11 gange + at få frø til videre såning. Så der er både penge at spare og mulighed for endnu mere grønt i hverdagen.

Gendyrk er:

  • Økologi og bæredygtighed hvor alle kan være med.
  • Sjovt, spændende og meningsfyldt.
  • Indsigt i en helt ny verden, som du ikke forlader igen, når først du har været der.

Denne aften lærer du at gendyrke dine egne grøntsagsrester. Det er bæredygtigt, hyggeligt, sundt og mindsker affaldsmængden i dit hjem. Og så er det spændende for alle aldre.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, tage noter og komme godt ind i fænomenet ”Gendyrk”.

Om Persille:
Persille er frøsamlerinde og forfatter til bestsellerne ”Gendyrk”, ” Gratis Gardening” og ”Om” (alle udgivet på forlaget Frydenlund). Hun er desuden fast klummeskribent på Politiken, hvor hun med sit sjove og fabulerende sprog og fra alskens skæve vinkler, giver sit syn på verden. Persille huserer også på Facebook, hvor hun efterhånden har mange tusinde følgere, der aktiv bidrager med frødonationer. Hun begyndte at dyrke afgrøder i eget hjem fordi hun efter eget udsagn var ”fattig, led af angst og depression og har en brændende lyst til at gøre en forskel, om ikke i hele verden, så i hvert fald i min egen”. Ifølge Persille er hjemmedyrk er et lille plaster til alle de store sår, hvor alle kan være med, uanset hvor småt de bor, hvor få penge de har, hvor lidt de ved om planter eller hvor travlt de har.

Kom og vær med!

Det er gratis og der serveres den bæredygtige genbrugskage romkuglen samt kaffe/the.
Klik her for at trække en billet>>

Verdensmålscaféen afvikles i samarbejde med Herning Kommunes klimaplan og Herning Bibliotekernes verdensmålsfokus.

Se alle Verdensmålscaféerne i efteråret her >>

Materialer