Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
100 kr.
Lokalitet
Lokale ABC
Target
Voksne
Foredrag og debat
Litteratur

Cheminovas bedste familier: Forfatteraften med Kim Blæsbjerg

08.11.23
Få historien om livet omkring Cheminova i 50'erne til en aften om romanen "De bedste familier"

Da Cheminova i 1953 flyttede til Lemvig, ser mange det som en redning for det lille fiskersamfund, men prisen er høj for arbejderne og familierne omkring fabrikken og tavshedskulturen er altoverskyggende.
Vær med til en aften, hvor forfatter Kim Blæsbjerg fortæller om sit arbejde med romanen ”De bedste familier”, der er en anmelderrost og medrivende roman om Cheminova i 1950’erne og om de familier der levede omkring fabrikken.
I samtale med bibliotekets litteraturformidler Liselotte Skovgaard Dremstrup gør Kim Blæsbjerg os klogere på bogens hovedpersoner, researchen til romanen og på lysten til at kaste lys over et stykke fortiet Danmarkshistorie.

Billetter koster 100 kr. inkl. kaffe/te og kan købes her >>

Foredraget foregår på bibliotekets 1. sal.

Om ”De bedste familier”
”De bedste familier” udkom i februar 2023 og stiller skarpt på omkostningerne ved skabelsen af Velfærdsdanmark. Dens skildring af kemikalier, kapitalisme og kønskamp gør den brændende aktuel. Det er en medrivende historie om to familier, centreret om fabriksmedarbejderen Niels og Ingeniøren Jørn og deres hustruer Margrete og Karin. Indblikket i arbejderlivet omkring Cheminovas begyndelse sammen med familiekonflikterne gør det til en herligt nervepirrende læseoplevelse, mens den tavshedskultur der beskrives er uroopvækkende.

Om Kim Blæsbjerg
Kim Blæsbjerg (f. 1974) er opvokset i Lemvig i Vestjylland. Han har blandt andet skrevet familiekrøniken Rådhusklatreren (2007) og trebindværket Desertørerne (2016-2018). Særlige omdrejningspunkter i hans forfatterskab er forbindelserne mellem individets personlige historie og den store samfundshistorie. Flere af hans bøger er slægts- og nationalkrøniker der delvist foregår i og omkring Lemvig.

Se alle litteraturoplevelser i efteråret 2023 her >>

Materialer