Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
Gratis
Target
Voksne
Foredrag
Oppe i tiden

Klimakrise - hvad gør vi?

25.11.19
En aften med fokus på bæredygtighed og klima

Alle taler om klimaet. Men hvem GØR noget?

Hør klimaforsker Theresa Scavenius' inspirerende (og måske også lidt provokerende?) foredrag "Hvem har aben?" og vær med, når Herning Kommune for 10. år i træk uddeler priser til lokale aktører, der har gjort noget særligt ift. klima, miljø og natur.
Theresa Scavenius (f.1984) er lektor på Aalborg Universitet København. Hun er klimapolitik- og demokratiforsker med særligt fokus på grøn omstilling og demokratiets rolle i dag.

Klimaet er på alles læber - også politikernes. Den nye regering har lovet en reduktion på 70 procent mindre CO2 og andre klimagasser i 2030, og danskerne er optagede af, hvad de selv kan gøre for at mindske deres klimaaftryk. Alligevel går udviklingen den forkerte vej. Globalt set stiger CO2 -udledningen, og det har den også gjort i Danmark i sidste par år. I foredraget "Hvem har aben?" stilles der bl.a. spørgsmål ved om vi som borgere alene kan løse klimakrisen ved at påtage os et individuelt ansvar, når vi fx vælger transportform, står ved supermarkedets køledisk eller overvejer en ny serie på Netflix? Eller kræver klimakrisen langt mere politisk handling og rammesætning, så både borgere og virksomheder får nemmere ved at opfylde deres forpligtelser?

Kom og hør et yderst aktuelt og indsigtsfuldt foredrag, som på ærlig vis diskuterer, hvor svært det er at løse klimakrisen – men samtidig også indgyder håb, fordi det kan gå hurtigt, hvis der træffes en række afgørende politiske beslutninger. I Herning er der heldigvis rigtig mange der gør en særlig indsats for miljø og klima, og er med til at skubbe i retning af den grønne omstilling.

Herning kommune værdsætter og støtter de grønne ildsjæle bl.a. ved at uddele en årlig anerkendelse, som siden 2009 er givet til 45 forskellige virksomheder, organisationer, borgere, institutioner, foreninger og andre, som har gjort en særlig klima-, miljø-, eller naturindsats.
Kommunen arbejder også selv med en række klimaindsatser og deltager desuden i internationale og nationale forpligtigende klimasamarbejder. Senest har byrådet opprioriteret den bæredygtige dagsorden ved at afsætte penge til et kommende bæredygtighedscenter, der sætter fokus på samarbejdet mellem lokale aktører og kommunen.

Efter foredraget vil teknik- og miljøudvalgsformand, Joan Hansen, uddele anerkendelser til årets tre kandidater og begrunde modtagelsen.
Efter overrækkelsen vil Herning Kommune være vært og fejre de tre modtagere med økologiske bobler og snacks til alle fremmødte.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.
Hent din gratis billet her >>   

Arrangementet er en del af Nordplus-projektet "My Green ID", som er et biblioteks-samarbejde mellem nordiske og baltiske lande med fælles fokus på bæredygtighed og bibliotekernes rolle heri. Herning Kommune deltager også som partner i projektet, og Herning Bibliotekerne og kommunen har lokalt indgået samarbejde om at sætte initiativer i gang lokalt det næste år.

Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind.
Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.

Søgefelt