Corona-info:
Vi følger løbende udviklingen i smitte med Covid-19 og tilpasser de enkelte arrangementer, således at de overholder både gældende anbefalinger og retningslinjer.
Bemærk at der fra 29/10 skal benyttes mundbind på biblioteket.

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
Gratis
Target
Voksne
Foredrag
Sundhed

Forældre til børn med angst

11.11.20
Udfordingerne er store, når man er forældre, eller pårørende, til børn med angst

Angst er ikke kun noget, der rammer voksne. Mange børn slås også med den, og børn har svært ved at tale om deres følelser, så det er ikke altid til at se. Men når et barn begynder at isolere sig mere og mere, går grædende til skolen eller simpelthen nægter at gå derhen, er det ret tydeligt, at der er noget galt. Det er svært for omgivelserne at forstå, og situationen bliver ofte misforstået, så problemet bliver forklaret med, at det bare er forældrenes dårlige opdragelse og et vrangvilligt barn. 

Mød Mia Kristina Hansen som er medstifter og formand af Foreningen for Børn med Angst og mor til en søn med angst, og psykolog og forfatter Stine Hæk.
Stine Hæk er psykolog og medforfatter til bogen ”Monstermanualen” hvor hun tager fat i nogle af de mange grunde til, at et stigende antal børn bliver overbekymrede, mens alt for mange forældre føler sig rådvilde og magtesløse over for denne usynlige lidelse. Stine vil præsentere hvor man som forældre kan sætte ind, hvis barnet tumler med for mange bekymringer.

Video/indslag med Stine Hæk >>

Foreningen for børn med angst er en selvstændig foreningen under SIND, som støtter og vejleder forældre, samt arbejder med at få gjort politikerne opmærksomme på de problemstillinger, familier med børn med angst slås med. I nogle kommuner kører man et angstbehandlingsprogram, som hedder Cool Kids, der benytter sig af elementer fra kognitiv adfærdsterapi. Nogle skoler tilbyder eneundervisning og hjemmeundervisning til de børn, som har svært ved at gå til skolen og være sammen med andre. Men mange familier ender også med selv at skaffe privat psykolog til deres barn.

Mia Kristina Hansen fortæller hendes personlig historie, om de udfordringer hun stod overfor da hendes søn begyndte at udvikle angst, og endte med få det så dårligt at han ikke var i skole i 2 år. Hun fortæller også om de erfaringer hun har fra andre forældre til børn og unge med angst, og giver de gode life hacks videre som er indsamlet i foreningens forældrefællesskab. 

Udover Mias egne private erfaringer i forhold til børn med angst, så er hun uddannet pædagog, og har professionel erfaring med angstbehandling i grupper. Mia vil fortælle om sine erfaringer både som mor til en dreng med angst, og i forhold til de generelle erfaringer hun har til børn med angst. Efterfølgende vil der være mulighed debat og spørgsmål.

Oplægget er gratis, men for at have et overblik i forberedelserne beder vi om, at alle trækker en gratis billet her >>


Foredraget forgår på Platformen i stueplan.

Læs mere om foreningen her:
https://www.facebook.com/boernmedangst

Materialer