Corona-info:
Bemærk, at nogle arrangementer er aflyst og andre flyttet online.
Læs mere om forholdene for dette arrangement herunder.

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:00
Pris
Gratis
Lokalitet
YouTube
Target
Voksne
Foredrag
Verdensmål og bæredygtighed

Forskningens Døgn - Brint-energi - hvad er status?

29.04.21
Kan brint, brændselsceller og elektrolyse løse fremtidens energiudfordringer?

Foredraget vil præsentere og diskutere den danske energiforsyning i forhold til energiproduktion fra vedvarende kilder og muligheder for effektiv strømproduktion og energilagring ved hjælp af brændselsceller og elektrolyse.
Vingerne snurrer rundt på vindmøllerne og producerer strøm. En anden dag er der helt vindstille. Danmark er i fuld gang med den grønne omstilling. Målet er at nedbringe udledning af drivhusgasser ved at bruge vedvarende energikilder i stedet for fossile brændstoffer i energiforsyningen.

Vind og sol står højt op på listen over vedvarende kilder. Det er naturen, der bestemmer, om vinden blæser eller solen skinner. Men det er os mennesker, der vil bestemme, hvornår og hvilke energier vi vil bruge. Så hvad gør vi, hvis vinden ikke blæser, solen ikke skinner eller hvis det blæser mere end, vi har brug for?

Det kræver, at vi kan producere strøm fra andre kilder, og at vi kan lagre strøm til senere brug, og her kunne brint være løsningen. Brændselsceller og elektrolyse er to teknologier, som netop kan det. Foredraget med professor Anke Hagen, DTU, vil handle om, hvad teknologierne går ud på, og hvor vi står henne i dag.

Arrangementet er online, kræver ingen tilmelding og kan ses på bibliotekets YouTubekanal og bibliotekets hjemmeside.

Forskningens Døgn 2021 - med fokus på klima og forskning
Forskningens Døgn er en uge med fokus på al den gode forskning, der laves rundt omkring i landet. I år er alle foredrag på grund af Covid-19 rykket online.
En gruppe biblioteker er gået sammen om at lave en temadag med fokus på forskning i klimaet set ud fra forskellige synsvinkler – og bringe dem direkte hjem til dig.