Tirsdag
20. februar
18.30 - 20.30
Biblioteket i Herning
90,-
Foredrag

Familien på farten

Et spændende foredrag om en lang vandring for livet

At som 69-årig på gåben gennemføre en tur på 3500 km fra Nordkap til Give lyder som en umulig opgave. Det er ikke desto mindre, hvad Helge Rude Kristensen, den mandlige halvdel af FAMILIE PÅ FARTEN, lykkedes med i sommeren 2017. Efter at have gået 50 km om dagen i 73 dage og have slidt 3 par vandrestøvler op, nåede han søndag 13. august hjem til Give.
Helge tabte et væddemål. Han lovede at gå hjem fra Nordkap, hvis naboen holdt op med at ryge. Naboen blev røgfri – og Helge blev nødt til at snøre vandrestøvlerne. En af Helges gamle soldaterkammerater fra Mogenstrup ved Skive hørte også om projektet. Hans søn var ramt af uhelbredelig kræft, men sønnens højeste ønske var at gå så langt, han kunne sammen med Helge. Både Helge og Jeppe Noppenau havde nemlig et fælles ønske om, at samle så mange penge som muligt ind til Kræftens Bekæmpelse. Så turen blev ikke bare en vandring for livet, men var også fyldt med mange tanker om livet. 
Sidst i november 2017 kunne Kræftens Bekæmpelse opgøre beløbet, som var kommet ind under og efter "Vandring for livet", imponerende 200.400 kroner!

Det meste af vejen gik Helge alene. Men... han havde selskab af hustruen Anne Grethe Trangbæk, der i parrets gamle Toyota LandCruiser sørgede for alt det nødvendige, så Helge kunne koncentrere sig om at gå.
"Anne Grethe har altid har gjort alt for mig. Hun har været mit helt uundværlige støtteteam her på turen. Hun har masseret mine fødder, hun har været klar med god mad og passet rigtig godt på mig. Og så har hun denne gang været 99 % omgængelig", skrev Helge undervejs på turen.
Publikum kan glæde sig til et foredrag, som ikke bare er en palet af smuk natur og spændende mennesker... men også en varm fortælling om, at når to står sammen, så bliver det umulige muligt.

Pris: 90 kr. inklusiv kaffe og kage
Køb din billet her >>

Arrangementet er et samarbejde mellem Foreningen Norden Herning og Biblioteket.

 

Tirsdag 23. januar
Foredrag

Foredrag ved Buglady Nina Askov om Fremtidens Fødevare: Insekter

Biblioteket i Herning
100,-

Foredrag ved Buglady Nina Askov om Fremtidens Fødevare: Insekter

- med smagsprøver!
Torsdag 8. februar
Foredrag

Foredrag om fortællingen om holocaust

Biblioteket i Herning
0,-

Foredrag om fortællingen om holocaust

Få fortællingen om holocaust som kulturel erindring. Hvordan bruges fortiden til at forme nutiden?

Notifikation fra biblioteksværten

Vil du til et arrangement på biblioteket?

Hvad enten du er til arrangementer for børn, om litteratur, foredrag, cafétilbud, deltagelse i undervisning- og kurser, så klik her og se, hvad vi tilbyder.

Luk Læs mere

Log ind med NemID
Ny bruger