Tirsdag
5. september
19.00 - 21.00 Biblioteket i Herning 100,-
Litteraturarrangementer

Forfatteraften: Jesper Stein

Kom og mød krimiforfatter Jesper Stein!

Denne aften vil han fortælle om den nye krimi i Axel Steen serien "PAPA", der udkom 8. juni. Krimien har taget anmelderne med storm! 
Politiken skrev:"Lad det være klart: dette er Jesper Steins bedste krimi!"

"PAPA" er femte del i krimiserien med Axel Steen i hovedrollen. Indtil nu er udkommet Uro, Bye Bye Blackbird, Akrash og Aisha, som alle er rå københavnerkrimier.

I "PAPA"fortsættes spændingen fra tidligere bøger uden stop. På et hotel i Berlin møder den albanske mafiahåndlanger Bashkim en grum dansk gangster. Der går rygter om en stor handel med enorme mængder våben – sælgeren er den russiske mafiaboss Papa. Alt imens foregår et stort røveri ved Nørreport i København og den målrettede Vicepolitikommissær Vicki Thomsen bliver sat på sagen. Hvad der er blevet taget under røveriet er usikkert, men noget tyder på at det har forbindelse til den russiske mafia. Den velkendte Vicepolitikommissær Axel Steen har skiftet job og er blevet ansat som undercoveragent i PET. Det nye job bringer ham til Amsterdam, hvor hans opgave er at infiltrere kriminelle miljøer. Han er en virkelig dygtig agent, men en ny opgave udvikler sig til den farligste og mest omkostningsfulde aktion, han nogensinde har været involveret i. Jesper Steins femte bind hedder ’Papa’ og er en rå krimi om at flygte fra sig selv og blive en anden, umulig kærlighed og om fædre og svigt, der får fatale konsekvenser for de involverede. 

Denne aften på Biblioteket i Herning får du også svar på, hvordan Jesper Steins populære krimier bliver til, hvor han henter inspiration fra, hvad en krimi skal indeholde, ligesom han vil fortælle om de paralleller, der er mellem virkelighedens Nørrebro og fiktionens. Jesper Stein vil også fortælle om den kommende filmatisering af Axel Steen krimierne.

Billet inkl. kaffe, te og småkage: 100 kr. 

Køb billet her >>
 

Om Axel Steen - serien:
Bydelen Nørrebro danner rammen om Jesper Steins krimiserie om den hårdkogte og kompromisløse vicepolitikommissær Axel Steen, som aldrig giver sig selv mindre end 100 %, når han arbejder på en sag. Axel Steen er sin egen, han nægter at lade andre mennesker køre sit liv. Han er låst i en evig kamp med magthaverne - både i politiet og blandt byens kriminelle - men han er også følsom og usikker på sig selv, hvilket har ført til misbrug af hash, alkohol og piller, der lejlighedsvis eskalerer, når han er under pres. Undersøgelsen, jagten på de kriminelle og Steens kaotiske privatliv - han er fraskilt og har en datter – bliver fortalt i en rå, realistisk og til tider poetisk tone kendt som '2200 Noir ", en henvisning til Nørrebros postnummer. 

Jesper Stein har tidligere været rets- og kriminalreporter og kulturjournalist på Jyllands-Posten, men koncentrerer sig nu udelukkende om at skrive bøger. 
Steins romaner er blevet rost af anmelderne både herhjemme og i udlandet, og han har bl.a. vundet Det danske kriminalakademis debutantpris for den første bog i serien, URO, mens den fjerde bog AISHA netop har vundet boghandlernes prestigefyldte pris, De gyldne laurbær. Jesper Steins romaner er solgt til udgivelse i mere end 10 lande, herunder Frankrig, Tyskland Holland og Norge. Jesper Steins romaner om Axel Steen skal filmatiseres. Første film får premiere i efteråret 2018. Det bliver SF Studios, som skal stå for filmatiseringen af Jesper Steins prisvindende romaner om Axel Steen. 
Jesper Stein har været medlem af det Danske Kriminalakademi siden 2006.


Foredraget er støttet af Statens Kunstfond
 

Torsdag 14. september
Litteraturarrangementer

Læsegruppe for mennesker med hukommelsesvanskeligheder samt deres pårørende

Ikke på biblioteket
0,-

Læsegruppe for mennesker med hukommelsesvanskeligheder samt deres pårørende

Sætter du pris på en god historie så kom og deltag i læsegruppen
Torsdag 17. august
Litteraturarrangementer

LitteraturKLUB i Kibæk

Biblioteket i Kibæk
0,-

LitteraturKLUB i Kibæk

Hvad læser du i din ferie, og hvad læser du i hverdagen?

Notifikation fra biblioteksværten

Du kan abonnere på biblioteket!

Så sender vi dig inspiration til din næste læseoplevelse direkte på din mail. Det er selvfølgelig gratis, uforpligtende og du kan til enhver tid afmelde dig tilbuddet.

Luk Læs mere