Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Ungdomshuset Kontrast
Bethaniagade 3A
7400 Herning
Arrangører
Litteraturarrangementer

Forfatteraften på Kontrast - Jacob Skyggebjerg

07.06.18
Hernings Ungdomshus er rammen om en anderledes litteraturoplevelse

Kom med til en aften, hvor forfatter og musiker Jacob skyggebjerg tager os igennem hans seneste roman HJÆLP og den voldsomme oplevelse, der ligger bag.

Det starter med en bytur. Værtshusuorden, en voldsom anholdelse. To år senere skal der fældes dom i sagen. Hvem kan huske hvad der egentlig skete. To betjentes ord mod en borgers. En bagatelsag. Det bliver til en behandlingsdom på fem år.

HJÆLP er Jacob Skyggebjergs vidnesbyrd fra bizarre forløb, hvor han i perioden 2008-2013 afsonede en behandlingsdom i det psykiatriske system. Det starter med en bytur i Vejle og slutter med en udgivelse af debutromanen Vor tids helt og Skyggebjergs gennembrud som forfatter.

HJÆLP er en fortælling om fem års destruktion. Fem års stilstand. Fem år som død, som ingenting, som patient. Fem års ødelæggelse, tilintetgørelse, knuste drømme, uddannelse, jobs og relationer. Fem års gøren svag. Fem års hjælp!

Jacob Skyggebjerg debuterede i 2013 med 'Vor tids helt', herefter udkom 'Hvad mener du med vi? (2015) og 'Jalousi' (2017).

"'Hjælp' fortæller nok først og fremmest om et sjældent og ekstremt tilfælde, der siger noget om, hvor svært det kan være at komme tilbage, når samfundet først har dømt en ude. Som roman betragtet er bogen en explosiv og forførende bastand, der trækker tæppet væk under både sig selv og læseren."

♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken

Jacob Skyggebjerg er født på hospitalet i Horsens og vokset op på en mark mellem landsbyerne Haurum, Bøgballe og Krollerup. Han beskriver i sin autofiktive romandebut Vor tids helt fra 2013 sig selv som et produkt: Et barn af finanskrisen og treholdsskiftet og ungdomsoprøret og Vietnamkrigen og hungersnøden i Afrika. Af sin fars opvækst i et fugtigt baghus på Sønderbro i Horsens og så videre. Romanen blev taget godt imod i pressen, fem stjerner i stort set samtlige dagblade, og nomineret til Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris samme år. I 2015 fulgte samtidssatiren om det til apati forkælede og komfortable danske folk, Hvad mener du med vi, nomineret til DR Romanprisen 2016. I 2017 udkom hans tredje roman, Jalousi, som også har høstet særdeles mange stjerner, og blandt andet har fået Berlingskes Søren Kassebeer til at kalde Skyggebjerg "en af de mest intenst velskrivende prosaister, vi har lige nu."

Arrangementet foregår på Kontrast - Ungdomshuset i gården bag rådhuset i Herning (Bethaniagade 3A)

Billetpris 20 kroner, som betales i døren

Arrangementet er et samarbejde med forening/foreningstorv

Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind.
Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.

Søgefelt