Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lokale ABC
Target
Voksne
Musik og sang

DR Klub Klassisk: Aleksander Skrjabin

22.11.23
Hør om orkesterværket "Prometheus", der handler om guden, der gav ilden til menneskene

Den russiske komponist Aleksandr Skrjabin skrev mindre, stemningsprægede klaverstykker, men også symfonier. Han udviklede sig fra at at være påvirket af Chopin, Liszt og Wagner til at blive stærkt influeret af teosofisk mysticisme.
I orkesterværket "Prometheus", der handler om guden, der gav ilden til menneskene, var toner ikke nok. Skrjabin forestillede sig nemlig musikken suppleret af farvet lys, hvilket han frembragte af, hvad han kaldte et "farveorgel."

Sanna Ripatti, som er bratschist i Emsemble MidtVest, vil denne aften gør os klogere på værket og den russiskfødte komponist Aleksander Skrjabin.

Værket opføres i DR Koncerthuset d. 1. september og kan høres på dr.dk efterfølgende.

Med dit bibliotekslogin kan du se en koncertoptagelse af Prometheus her >>

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til og tale om klassisk musik. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en person med en musikfaglig baggrund som fortæller, andre gange er det en af klubbens medlemmer.

DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne. Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, hvilket du kan gøre ved at kontakte Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk