Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lokale ABC
Target
Voksne
Musik og sang

DR Klub Klassisk: Olivier Messiaen

25.10.23
En af de betydeligste franske komponister fra 1900-tallet er aftenens tema

Olivier Messiaen var en fransk komponist og organist. Sideløbende med at han gik på musikkonservatoriet i Paris, studerede han gamle græske og indiske rytmer. Studierne samt naturen, kristen tro og mystik fik stor betydning for hans musik og mange af Messiaens værker er meditationer over katolsk tro.

Denne aften i DR Klub Klassisk skal vi især høre om "L'ascension", der også er kendt som de fire symfoniske meditationer. I værket beskriver Messiaen Kristi Himmelfart i farvestærk og ekstatisk orkestermusik.
Til at guide os gennem værket har vi Annemette Juul Pedersen. Hun er uddannet fagottist og indgår i mange musikalske sammenhænge. Derudover arbejder hun som lydterapeut.

"L'ascension" kan høres i DR Koncerthuset d. 26. oktober og kan efterfølgende høres på dr.dk.

På Medici.tv har du med dit bibliotekslogin adgang til bl.a. denne dokumentarfilm om Olivier Messiaen >>

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til og tale om klassisk musik. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en person med en musikfaglig baggrund som fortæller, andre gange er det en af klubbens medlemmer.

DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne. Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, hvilket du kan gøre ved at kontakte Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk