Mandag
3. juli
til
Søndag
10. september
0.00 - 0.00 Ikke på biblioteket 0,-
Oppe i tiden

Fængslende feriedage i Herning

Kom og se udstilling i Historiens Hus i Herning

Kom og få en fængslende ferie oplevelse fra fortiden. Statsfængslet Kærshovedgård viser ting og sager og guld fra gemmerne. Rebstiger og andre flugtredskaber, falske nøgler og dirke, samt en unik samling af hashpiber fra en svunden tid, som ville gøre Christania grøn af misundelse. Våbennedkastning fra anden verdenskrig hvor der dengang blev læsset 12 store containere af fra et engelsk bombefly . Billeder af en af de mest prominente fanger Kærshovedgård nogensinde bevogtede nemlig Pastor Kaj Munks morder ; Louis Nebel en gangster fra Amerika der efter endt afsoning blev agent for CIA. Vi viser slag og stikvåben tilvirket af de kreative indsatte og mange andre ting som kun hører skyggen til.

Udstillingen åbner mandag den 3 juli kl 10-15, hvor vi er vært ved vand og brød, og løber hen over sommeren til uge 36. Udstillingen kan beses i arkivets åbningstid som er: Tirsdage kl. 9-13 og torsdage kl 15-18. Der er desuden adgang hver torsdag i tidsrummet 9-12, hvor der også er mulighed for at bese Frilandsmuseets huse indefra.

Søndag den 13-8 i tidsrummet 12-16 er der åbent i hele Historiens Hus, og Frilandsmuseet holder søndagsfrokost, og denne dag er der også mulighed for at se Fængsels-udstillingen..

Husk på at Historiens Hus også rummer flere faste udstillinger, bl.a Jens Nielsens Bondegaard, Evald Tang Kristensens samling, Besættelses-udstillingen og snart Sygehusmuseet. Disse udstillinger er det naturligvis også muligt at bese.

Sidst, men ikke mindst er der mulighed for at lave individuelle aftaler for mindre grupper. Kontakt venligst Helene Møller Jensen på bibhmj@herning.dk.


Der er gratis adgang.

Tirsdag 22. august
Oppe i tiden

Danmarksfilm om unge ildsjæle

Biblioteket i Herning
0,-

Danmarksfilm om unge ildsjæle

Kom og se dokumentar af fire unge filmtalenter fra Odense Filmværksted
Torsdag 10. august
Oppe i tiden

Etapestart på cykeltur rundt i DK til fordel for Børnecancerfonden

Biblioteket i Herning
0,-

Etapestart på cykeltur rundt i DK til fordel for Børnecancerfonden

Herning Bibliotekerne sender rytterne af sted inde fra biblioteket

Notifikation fra biblioteksværten

Biblioteket kommer hjem til dig

Hvis du har langt til bibliotekerne i Herning Kommune, kan du tilmelde dig vores leveringsordning, der bringer bøger m.m. ud til et afhent-ningssted i nærheden af dig.

Luk Læs mere