Tirsdag
27. februar
18.30 - 20.30
Biblioteket i Herning
0,-
Oppe i tiden

Stamceller og det evige liv

Kan vi gemme vores stamceller, generere nye organer og reparere os selv? Er vi reelt på vej mod evigt liv?

Igennem de sidste 15-20 år har forskningen i stamceller virkelig taget fart, og der er håb om at stamceller i fremtiden vil kunne kurere blindhed, hjertesygdomme, og lammelser, ja endda forlænge livet. Men hvad ved vi om stamceller i dag, og i hvilket omfang kan de opfylde alle disse forhåbninger?

Kom og vær med, når lektor Trine Fink, Laboratoriet for Stamcelleforskning ved Aalborg Universitet giver os et overblik over, hvad stamceller er for en størrelse. Hun viser hvordan vores aldring påvirker vores stamceller, og omvendt, hvordan stamcellerne kan påvirke vores aldring. Du får også et overblik over, hvordan stamceller på nuværende tidspunkt bruges klinisk, og endelig hun kommer med et gæt på den fremtidige brug.

Undervejs i foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål til forelæseren og vi håber også på en god diskussion af de etiske aspekter ved stamcelleforskningen.

Arrangementet er gratis, og du behøver ikke billetter.

Arrangementet er en del af temasamarbejdet mellem Herning Bibliotekerne og Danmarks Radio. Temasamarbejdet handler i foråret 2018 om "Videnskab og kroppen".

Mandag 26. februar
til
til Fredag 9. marts
Oppe i tiden

Duftglas

Biblioteket i Herning
0,-

Duftglas

Få brugt lugtesansen - er du skarp som en blodhund eller?
Mandag 5. marts
Oppe i tiden

Kroppen i vægtløs tilstand

Biblioteket i Herning
0,-

Kroppen i vægtløs tilstand

Hvad sker der med kroppen, når den opholder sig i et vægtløst miljø i længere tid?

Notifikation fra biblioteksværten

Du kan abonnere på biblioteket!

Så sender vi dig inspiration til din næste læseoplevelse direkte på din mail. Det er selvfølgelig gratis, uforpligtende og du kan til enhver tid afmelde dig tilbuddet.

Luk Læs mere

Log ind med NemID
Ny bruger