FN Byen

Indskolingen

Tema: Verdensmål nr. 10 - Mindre Ulighed


Tid:
Mandag den 11. oktober
Målgruppe:
Indskolingen
Format:
Workshop
Varighed:
40 minutter
 
Jeres klasse kan vælge imellem 3 forskellige tider til jeres workshop: 
Workshop 1:
Kl. 10.00 - 10.40 
Workshop 2:
Kl. 10.50 - 11.30
Workshop 3:
Kl. 12.00 - 12.40 

Sted:
Biblioteket i Herning, Østergade 8 eller Huset no. 7. 
Når vi er færdige med detailplanlægningen, vil I få en mail med information om, hvilke lokaler jeres forløb vil foregå i.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Det vil faktisk gavne alle, hvis vi bekæmper ulighed og derved hjælper de fattige lande. Mennesker i fattigdom har langt svære ved at udfolde deres potentiale. Dette skyldes bl.a., at de enten ikke får en uddannelse eller kun får en meget kort uddannelse.   
 
FN Byens skoletjeneste, YOUNG, inviterer skoleklasse til workshop ifm. Børnefolkemødet. Workshoppen til indskolingen indeholder en kort orientering om FN, verdensmålene generelt og verdensmål nr. 10 Mindre ulighed – tilpasset folkeskolens yngste elever.
 
De første 10 minutter får eleverne en introduktion til, hvad FN og verdensmålene er for en størrelse. Derefter skal eleverne aktiveres ved en leg om ulighed. Der afsluttes med en kort opsamling. 
 
Workshoppen faciliteres af FN Byens dygtige undervisere, som med deres store viden og didaktiske kendskab styrer børnene sikkert igennem forløbet. 

Om FN Byen - Young Learning For Change

FN Byen er FNs hovedkvarter i København. Her har forskellige af FNs agenturer til huse, og arbejder med at fremme FNs forskellige vedtagne protokoller med mere. 
I dag er FN Byen i København den sjettestørste FN by i den vestlige verden med dens 2000 ansatte fordelt på 11 agenturer. 
 
FN Byens skoletjeneste, Young - Learning for Change, består af dygtige undervisere, som introducerer elever i grundskolen til FN’s 17 Verdensmål gennem flere temaer, der inkluderer forskellige spil og aktiviteter, som omdanner eleverne til aktive og engagerede globale borgere.