Herning Billedskole – Byg et insekthotel

Mellemtrin

Tema: Verdensmål nr. 11

Dato:
Tirsdag den 11 oktober
Målgruppe:
Mellemtrin
Format:
Kreativ workshop
Varighed:
150 minutter

Der kan vælges mellem to tidspunkter:
Kl. 08.30-11.00
Kl. 11.30-14.00

Sted:
Herning Billedskole, Nørregade 7, 7400 Herning. 

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

På Billedskolens workshop skaber vi insekthoteller som arkitektoniske værker, der skal inspirere til mere diversitet i boliger og væresteder for dyr og mennesker. Vi tager udgangspunkt i kendt arkitektur, der forsøger at bryde med den herskende forestilling om skønhed og funktionalitet. 

Vi arbejder i 2,5 timer i Kulturgården, hvor vi skal bygge med genbrugsmaterialer og mærkelige ting og sager. Vi skal både hamre og save, male og finde på. Vær klædt praktisk på til at kunne arbejde udendørs. I tilfælde af meget dårligt vejr flyttes værkstederne indendørs.

Klassen skal forberede sig hjemmefra. Her skal I arbejde med insekters betydning og levevilkår i byerne. Klassen skal samle og medbringe materiale til selve insekthotellets ”indmad”. Efter tilmelding modtager I nærmere beskrivelse af opgaven og links til viden om insekter og insekthoteller.

Forløbet sætter fokus på ”Bæredygtig byplanlægning” ved at arbejde med genanvendelse af byggematerialer og inddrage samspil mellem arkitektur og biodiversitet. Indsigt i insekters levevilkår.

Skal inspirere til nye og bæredygtige fællesskaber. Genbrug af byggematerialer bidrager til viden om materialers værdi og giver idéer til ny æstetik i bæredygtig arkitektur.

Om Herning Billedskole

Herning Billedskole arbejder med at skabe læring, udvikling og gode oplevelser gennem undervisning og billedkunstneriske projekter for børn og voksne i alle aldre.  På Billedskolens hold undervises i maleri, tegning, skulptur, installation og blandformer. Vores undervisere er kunstnere, billedkunstlærere og andre med billedkunstneriske kompetencer og erfaring i undervisning.

Billedskolen tilbyder også kurser for lærere og pædagoger, temakurser for skoleklasser, forløb for børnehaver, konfirmationshold og andre interessegrupper.