Det flyvende tæppe (Udsolgt)

Mellemtrin

Tema: Verdensmål nr. 3 og Verdensmål nr. 4


Dato:
Tirsdag den 11. oktober
Målgruppe:
Mellemtrin
Format:
Kreativ workshop
Varighed:
4 timer
Tidspunkt:
Kl. 12.00-16.00
Sted
Biblioteket i Herning, Østergade 8.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Hvad får dig til at stråle? Hvad får fællesskabet til at stråle? 

Vil I med på en undervisningsrejse med Det Flyvende Tæppe, hvor eleverne går på jagt efter de ting, der gør dem glade, stolte, og som får dem til at stråle om kap med solen?

Kristin R. Vilhjalmsdottir, som står bag Det Flyvende Tæppe, sætter forløbet i gang med børnene og giver dem idéer til, hvordan man kan åbne for sin personlige “skattekiste”. Den kan være fuld af sprog, kulturer, idéer, interesser, styrker og andre magiske ting. Hvad vil være unikt, og hvad har børnene til fælles? 

Undervejs vil der blive lavet sole, skattekister og en flot sprogregnbue lavet af ord/værdier, der er vigtige for børnene oversat til alverdens sprog.

Vi afslutter forløbet med en strålende elevmesse, hvor børnene udstiller/formidler deres skatte og personlige universer på Biblioteket i Herning.  

Nøgleord er fællesskab, styrkesider, sprog- og kulturforståelse, forældresamarbejde, globalt medborgerskab, verdensmål.

Om Det Flyvende Tæppe

“Det Flyvende Tæppe” går ud på at arbejde med sprog, selvbilleder og kulturforståelse på en sjov og kreativ måde. Eleverne får mulighed for at vise netop dét billede af sig selv, som de ønsker at vise andre, deres styrker og interessefelter. I processen udfolder vi blandt andet de sprog og kulturer, der er en del af børnenes liv. Derfor taler forløbet også ind i Verdensmål 4.7, som omhandler kulturel mangfoldighed og globalt medborgerskab.