FN Byen

Mellemtrin

Tema: Verdensmål nr. 10 - Mindre Ulighed

Tid:
Tirsdag den 12. oktober
Målgruppe:
Mellemtrin
Format:
Workshop
Varighed:
80 minutter

Jeres klasse kan vælge imellem 3 forskellige tider til jeres workshop: 
Workshop 1:
Kl. 9.00 - 10.20
Workshop 2:
Kl. 10.30 - 11.50.
Workshop 3:
Kl. 12.30 - 13.50

Sted:
Biblioteket i Herning, Østergade 8 eller Huset no. 7. 
Når vi er færdige med detailplanlægningen, vil I få en mail med information om, hvilke lokaler jeres forløb vil foregå i.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

FN Byen udbyder også deres workshop om verdensmålene til eleverne på mellemtrinnet. Forløbet er tilpasset folkeskolens mellemste elever i 4. - 6. klasse og varer dobbelt så lang tid som workshoppen for indskolingen. 
Workshoppen indeholder er en kort gennemgang af FN og verdensmålene generelt samt en mere udførlig gennemgang af verdensmålet Mindre ulighed, hvor eleverne selv bliver aktiveret.
 
Til en start får eleverne en introduktion til hvad FN og verdensmålene er for en størrelse. Derefter skal elever aktiveres ved en større leg om ulighed, hvor de bliver stillet over for nogle af de dilemmaer, som verdensmålet indeholder. Der afsluttes med en kort opsamling. 
 
Workshoppen faciliteres af FN Byens dygtige undervisere, som med deres store viden og didaktiske kendskab, styrer børnene sikkert igennem forløbet. 

Om FN Byen - Young Learning For Change

FN Byen er FNs hovedkvarter i København. Her har forskellige af FNs agenturer til huse, og de arbejder bl.a. med at fremme FNs forskellige vedtagne protokoller.
I dag er FN Byen i København den sjettestørste FN by i den vestlige verden med sine mere end 2000 ansatte fordelt på 11 agenturer. 
 
FN Byens skoletjeneste, Young - Learning for Change, består af dygtige undervisere, som i ntroducerer elever i grundskolen til FN’s 17 cerdensmål gennem flere temaer, der inkluderer forskellige spil og aktiviteter, som omdanner eleverne til aktive og engagerede globale borgere.