FN Byen – Hvordan ser fremtidens by ud?

Mellemtrin

Tema: Verdensmål nr. 3 og Verdensmål nr. 11

Tid:
Tirsdag den 11. oktober
Målgruppe:
Mellemtrin
Format:
Workshop
Varighed:
60 minutter

Der kan vælges mellem to tidspunkter:
Kl. 9.00 – 10.00
Kl. 10.15 – 11.15

Sted:
Biblioteket i Herning, Østergade 8, 7400 Herning eller Huset No. 7., Nørregade 7, 7400 Herning. Den eksakte lokation sendes til de tilmeldte klasser i god tid inden.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Verden er i rivende udvikling. Klimaet ændrer sig, skovområder forsvinder, og vi bliver flere og flere mennesker på jorden. Mange mennesker vil gerne bo i byerne, men hvordan sørger vi for at passe på både mennesker og natur, når vi skal bo så mange på så lidt plads?

Verdensmålene for bæredygtig udvikling fokuserer på at skabe en bedre verden, og nu kan I komme med kreative bud på, hvordan vi kan skabe sunde og velfungerende byer med plads til både mennesker og naturen. Tænk for eksempel over dette:

  • er der plads til grønne områder, og hvor skal dyrene bo?
  • er der gode toiletter og rent vand til alle?
  • hvad skal det koste at bo i byen?
  • må man køre i bil i byen, eller må man kun cykle? 

Hvis vi i fremtiden prioriterer fleksible og effektive løsninger, som ikke belaster vores klode, så vil samfundet bedre kunne understøtte en sund udvikling. 

Workshoppens formål er vise eleverne, hvad der skal til, for at byer og lokalsamfund kan blive bæredygtige (Verdensmål 11).

Om FN Byen

FN Byens skoletjeneste, YOUNG, introducerer elever i grundskolen til FN’s 17 Verdensmål gennem flere temaer, der inkluderer forskellige spil og aktiviteter, som omdanner eleverne til aktive og engagerede globale borgere. 
Læs mere om YOUNG her.