headspace Herning – sammenhængen mellem mental sundhed og klima

Mellemtrin

Tema: Klima i et mentalt og psykologisk perspektivNaturforbundethed og livsmod

Målgruppe:
6. klasse
Type:
Oplæg og workshop
Temaspor:
Klima i et mentalt og psykologisk perspektiv, 
Naturforbundethed og livsmod
Dato:
Tirsdag den 10. oktober
Vælg mellem følgende tidspunkter:
9.30 – 11.00
11.30 – 13.00
Sted:
Huset No7, Nørregade 7, 7400 Herning

Tilmelding

Indhold

headspace Herning tilbyder en workshop, hvor børn og unge kan få et refleksionsrum i forhold til klima og naturforbundethed.

Dagen vil bestå af et oplæg, hvor vi fortæller om, hvad headspace er, og hvad vi gør. I oplægget introducerer vi også de temaer, de unge ofte har brug for at tale med os om. 

Herefter skal de unge på banen. Der vil være to forskellige øvelser: i den første skal vi reflektere over mikrohandlinger i hverdagen i forhold til bæredygtighed. 

Den næste og sidste øvelse er ”Styrkekort”, som er en masse forskellige kort med egenskaber. Her er hensigten, at de unge skal vælge de egenskaber, de tænker, er vigtige i et klimaperspektiv. En god og positiv øvelse, der giver plads til refleksion og dialog. 

Vi er ikke eksperter på emnet, og vi er ikke belærende, men det er hensigten, at de unge skal reflektere over deres egen hverdag på deres præmisser – hvor intet er rigtigt eller forkert. 

Om headspace

headspace er en NGO, som primært er båret af frivillige. Vores mærkesag er at være der for de unge på deres præmisser. Vi kan tale om alt – intet er for stort eller småt. 

headspace er uforpligtende, anonymt og gratis. Vi har en ambition om at tale om udfordringerne, inden de vokser sig for store og uoverskuelige. Vi er bevidste om, hvor vi er gode, og hvor vores samarbejdspartnere er gode – derfor gør vi meget ud af at brobygge, så de unge lander det sted, som er bedst for dem. 

Vi ligger i Huset No7, hvor du er velkommen til bare at komme ind ad døren. Du kan også ringe eller skrive og få en aftale.