Naturkunst

Mellemtrin

Tema: Naturforbundethed og livsmod, Bæredygtighed i øjenhøjde

Målgruppe:
Mellemtrin
Type:
Workshop
Temaspor:
Naturforbundethed og livsmod,
Bæredygtighed i øjenhøjde 
Dato:
Tirsdag den 10. oktober 
Vælg mellem følgende tidspunkter:
9.00 – 11.30 
11.30 – 14.00
Sted:
Løvbakke Naturcenter, Løvbakkevej 32, 7400 Herning

Tilmelding

Indhold

Naturkunst, eller land art som det også kaldes, er betegnelsen for at lave kunst i naturen, med naturen.

Land art opstod i USA i 1960’erne. Her begyndte de første kunstnere at skabe deres værker i og med naturen. Værkerne var knyttet til stedet og kunne hverken flyttes eller sælges, hvilket var ment som et opgør mod det kommercielle i kunstverdenen. 

I land art er selve meningen med værket, at det indgår i naturens kredsløb og nedbrydes, præcis som alt andet levende, der fødes, vokser op, bliver gammelt og forfalder, for til sidst at dø. Det kan tage få sekunder eller flere år, før naturen igen har overtaget materialerne.

Naturkunstnere arbejder med sten, træer, blade, bær og andre naturmaterialer, der er tilgængelige netop der, hvor kunstværket skabes.  Der må gerne saves, hugges og slibes og bruges andre organiske materialer i udførelsen, men til sidst må værket kun bestå af naturmaterialer. 

Undervejs i processen dokumenterer eleverne i form af skitser, billeder eller video, så værket efterfølgende kan huskes og bruges til fælles refleksion. Er land art kunst? Er elevernes egne værker kunst? Hvorfor/Hvorfor ikke?

Denne workshop afholdes af Elsebeth Houe, naturformidler ved Natur og Grønne Områder i Herning Kommune.