MakerSpace og den hemmelige klub - Designudfordringen ”Paphat”

Mellemtrin

Tema: Verdensmål nr. 11 og Verdensmål nr. 12.

Dato:
Tirsdag den 11. oktober samt forløb op til
Målgruppe:
Mellemtrin
Format:
Kreativt undervisningsforløb
Tidspunkt:
Aftales med de tilmeldte
Sted
Hovedbiblioteket i Herning, Østergade 8, 7400 Herning og ude på skolerne

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Forløbet med PAPHAT er udviklet som et spil, hvor målet er at skubbe til grænserne for sin egen kreativitet og skaberevne, og man får en ny udfordring, når man har løst én. 

PAPHAT handler om at analysere sine tanker, følelser, tilhørsforhold og selvopfattelse, for så at idéudvikle og omsætte det hele til en enestående hat, der kommunikerer disse aspekter.

Omdrejningspunktet for forløbet er Verdensmål 3: Sundhed & trivsel samt Verdensmål 11: Bæredygtige byer & lokalsamfund, så eleverne vil arbejde med, hvad der er vigtigt for det gode børneliv for både dem selv og deres nærområde.

Forløbet fungerer samtidig som en introduktion til hele tankegangen i vores MakerSpace, hvor det handler om at skabe sit eget ved at kombinere nye og gamle håndværk samt lære at bygge noget selv ud fra egne idéer og koncepter.

Børnene vil få en indsigt i, hvordan de kan genbruge, formgive og forvandle et enkelt, velkendt og fladt materiale til et tredimensionelt objekt på nye måder.

Tidsplan og omfang

Forløbet kommer til at foregå i tiden op til Børnefolkemødet, som ligger i uge 41. Derfor vil vi uge 36 komme på besøg i jeres klasse – eller I kommer ind på jeres lokale bibliotek – hvor eleverne får en grundigere introduktion til designopgaven samt udleveret en kasse med aktivitetsark og -beskrivelser samt nogle materialer til at gå i gang med jeres proces.

Om tirsdagen (den 12. oktober) under Børnefolkemødet inviteres I ind på Biblioteket i Herning, hvor I udstiller jeres egne designs og ser de andres. 
I den forbindelse er I velkomne til at melde jer til de aktiviteter, som foregår samme dag. 

Tidsomfanget er ca. 20 timer, men det er muligt at skrue op eller ned alt afhængig af, hvad der passer ind i jeres dagligdag.

Om MakerSpace og Den Hemmelige Klub

Forløbet er udviklet af MakerSpace ved Herning Bibliotekerne i samarbejde med ”en hemmelig klub, som ser legen som en kunstform og leger med alt, hvad de kan komme til. De er eksperter i at bygge med pap og udviklede den store pap-byggefestival ”PAPALAPAP”. 

Se flere af deres projekter på www.schhh.net