FN Byen - Dilemmaworkshop om Verdensmålene

Udskolingen

Tema: Verdensmål nr. 10 - Mindre Ulighed

Tid:
Tirsdag den 11. oktober eller onsdag den 12. oktober
Målgruppe:
Udskolingen
Format:
Workshop
Varighed:
60 minutter
Tidspunkt:
Tirsdag kl. 12.00 – 13.00 eller onsdag kl. 9.00 – 10.00. 

Sted:
Biblioteket i Herning, Østergade 8, 7400 Herning eller Huset No. 7., Nørregade 7, 7400 Herning. Den eksakte lokation sendes til de tilmeldte klasser i god tid inden.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Verdensmålene er en af historiens mest ambitiøse strategier og for at komme i mål skal både politikere, virksomheder og især unge mennesker hjælpe til. Der bor 1,8 mia. unge mennesker (10–24 år) på kloden, hvilket er den største generation af unge nogensinde. Det er de unge, som kommer til at styre fremtidens samfund. Derfor er det helt essentielt, at de bliver hørt, og at de engagerer sig i både små og globale udfordringer.

På Børnefolkemødet sætter vi fokus på unges indflydelse på Verdensmålene, og hvordan man kan gå fra tanke til handling. Gennem korte oplæg og engagerende øvelser skal eleverne forholde sig til aktuelle samfundsdilemmaer og koble dem sammen med Verdensmålene.

I løbet af workshoppen dykker vi ned i flere tematikker, som FN arbejder med i praksis, og inviterer eleverne til at debatterer cases med fokus på Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund samt Verdensmål 3: Sundhed og trivsel.

Om FN Byen

FN Byens skoletjeneste, YOUNG, introducerer elever i grundskolen til FN’s 17 Verdensmål gennem flere temaer, der inkluderer forskellige spil og aktiviteter, som omdanner eleverne til aktive og engagerede globale borgere.

Læs mere om YOUNG her.