Foredrag med Geeti Amiri

Udskolingen

Tema: Verdensmål nr. 5 – Ligestilling mellem kønnene og Verdensmål nr. 10 - Mindre ulighed

Dato:
Onsdag den 13. oktober 
Målgruppe:
Udskolingen
Format:
Foredrag med spørgsmål
Varighed:
75 minutter
Tidspunkt:
kl. 11.00 – 12.15.
Sted
Biblioteket i Herning, Østergade 8 eller Huset no. 7. 
Når vi er færdige med detailplanlægningen, vil I få en mail med information om, hvilke lokaler jeres forløb vil foregå i.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Kom helt ind under huden på mønsterbryder, forfatter og debattør Geeti Amiri i hendes livsbekræftende foredrag ”Glansbilleder”.

Foredraget tager bl.a. udgangspunkt i Geetis selvbiografi af samme navn, som hun udgav i november 2016.

I dette foredrag fortæller hun sin personlige historie om, hvordan hun er brudt ud af sit liv som afghansk kvinde og har skabt en tilværelse som dansk kvinde. Hun giver et tankevækkende indblik i sin splittelse mellem de to kulturer og kultursammenstødet, hun oplevede, da hun flygtede fra Afghanistan til Danmark med sin familie, da hun var blot fire år.

Hun deler ud af historier fra sin barske opvækst under ringe vilkår på bunden af København. Det har ikke været let at være ung kvinde med muslimsk minoritetsbaggrund i Danmark. Geeti giver et unikt indblik i afghansk kultur og tradition, som de færreste danskere har, og hun fortæller om sin kamp for frihed, om at følge sit hjerte og bryde mønsteret.

Om Geeti Amiri

Mønsterbryder og systemkritiker er blot nogle få af de titler, der tilfalder Geeti Amiri, som også udgør en markant stemme i samfundsdebatten.

Geeti har i de senere år gjort sig særligt bemærket i debatter om integration, religion og ligestilling. Samtidig har hun stået på mål for diverse kritikere, heriblandt politikere og minoriteter.

Geeti er i dag lærerstuderende og har tidligere læst statskundskab og sociologi på Københavns Universitet.
Ved siden af arbejder hun som blogger på Ekstra Bladet og A4 arbejdsliv.
Hun er også kendt for sin tidligere rolle som radiovært på sit eget DR1 radioprogram “Geetisk råd”, hvor hun i samråd med forskellige mennesker rådgav omkring de udfordringer, der kan opstå, når man vokser op mellem to kulturer.