Menneskerettigheder - Amnesty International

Udskolingen

Tema: Verdensmål nr. 5 – Ligestilling mellem kønnene og Verdensmål nr. 10 - Mindre ulighed

Dato:
Onsdag den 13. Oktober 
Målgruppe:
Udskolingen
Format:
Workshop
Varighed:
90 minutter

Jeres klasse kan vælge imellem 2 forskellige tider til jeres workshop: 
Workshop 1:
9.30 – 11.00
Workshop 2:
12.30 – 14.00

Sted
Biblioteket i Herning, Østergade 8 eller Huset no. 7. 
Når vi er færdige med detailplanlægningen, vil I få en mail med information om, hvilke lokaler jeres forløb vil foregå i.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Styrk elevernes viden om og engagement i menneskerettighederne.

51 procent af eleverne i 8.-10. klasse kender ikke FN’s Menneskerettighedserklæring, og de kan heller ikke nævne én eneste af de 30 rettigheder. Det viser en undersøgelse, Amnesty lavede for nogle år siden. Menneskerettighederne er et vigtigt værktøj til at fremme ligestillingen og bekæmpe ulighed på globalt plan. 

I dette forløb med Amnesty International får eleverne en kort introduktion til organisationen Amnesty International, deres arbejde og historie. Eleverne bliver præsenteret for alle menneskerettighederne UN Universal Declaration of Human Rights og hvordan disse kan sættes i relation til arbejdet Verdensmål nr. 5 og Verdensmål nr. 10.
Eleverne vil blive sendt ud i gruppearbejde, hvor de skal takle problemstillinger i Danmark vedrørende ligestilling og økonomisk ulighed.

Forløbet afsluttes med en opsamling. 

Om Amnesty

Amnesty International, også kendt som Amnesty eller AI, er en international NGO. Organisationens erklærede mission er ”at dokumentere og handle for at forhindre alvorlige krænkelser af menneskerettighederne”. Organisationen har omkring 7 millioner medlemmer i mere end 150 lande verden over.