Mindfulness – en pause fra undervisningen

Udskoling

Tema: Klima i et mentalt og psykologisk perspektiv

Målgruppe:
Udskoling
Type:
Workshop
Temaspor:
Klima i et mentalt og psykologisk perspektiv 
Dato:
Onsdag den 11. oktober
Tidspunkter
10.00 – 10.30  
11.00 – 11.30
Særligt om denne aktivitet:
Der er plads til højst 15 elever pr. hold.
Kommer I med en større klasse, skal I derfor booke begge tidspunkter og være mindst to lærere med.
Halvdelen af klassen kan afprøve mindfulness, mens den anden halvdel af klassen går en tur, spiser eller besøger biblioteket.
Derefter byttes.
Alle elever bedes medbringe et tæppe og en drikkedunk.
Sted:
Huset No7, Nørregade 7, 7400 Herning

Tilmelding

Indhold

Flere børn og unge oplever øget forventning og pres fra omverdenen og sig selv, som overstiger ressourcer og kompetencer. Tid til fordybelse bliver mindre og mindre. Denne halve time skal vi ikke fokusere på andet end bare at være til stede i nuet. Vi øver os på at trække vejret rigtigt. Vi laver nogle spændende eksperimenter, som styrker vores tilstedeværelse og mindsker stressniveauet. 

Om mindfulness

Alting skal gå så hurtigt i dag. Ofte er vi allerede videre til næste opgave, inden vi overhovedet har afsluttet og færdiggjort det, vi var i gang med. Evnen til fordybelse er truet af den fortravlede hverdag. 

Hjernens rytme følger vores vejrtrækning. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at måden, hvorpå vi trækker vejret, har stor betydning for vores følelser, fokus, og hvordan vi håndterer verden omkring os.

Så hvad er mindfulness i grunden?

Ret beset handler det om at styrke opmærksomheden og koncentrationen. Det drejer sig om at blive mere bevidst til stede. Et mere bevidst tilstedevær er gavnligt for enhver form for læring. Også for vores børn og unge i folkeskolerne.

Mindfulness giver glade og læringsparate børn

Når eleverne lærer at mærke sig selv og få ro i hovedet, har de bedre forudsætning for at forholde sig til det faglige. Det kan komme til udtryk ved, at eleverne bliver bedre til at sætte egne grænser, får øget selvværd og selvtillid. Eleverne bliver bedre til at holde fokus og koncentrere sig og bliver bedre til at lytte til sig selv og andre.