Paneldebat med Ungeambassadører

Udskolingen

Tema: Verdensmål nr. 5 – Ligestilling mellem kønnene og Verdensmål nr. 10 - Mindre ulighed

Dato:
Onsdag den 13. oktober
Målgruppe:
Udskolingen 
Format:
Paneldebat med spørgsmål
Varighed:
60 minutter
Tidspunkt:
Ikke fastlagt endnu, men inden for tidsrammen af kl. 9.00 – 14.00.
Sted
Biblioteket i Herning, Østergade 8 eller Huset no. 7. 
Når vi er færdige med detailplanlægningen, vil I få en mail med information om, hvilke lokaler jeres forløb vil foregå i.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Børnefolkemødet 2021 har fokus på ung til ung-formidling. Derfor har vi samlet ungeambassadører for Dansk Ungdomsfællesråd, Verdens Bedste Nyheder, LGBTQ+ Danmark, Unesco, til en debat om køn, identitet og social ulighed.
Ungeambassadørerne arbejde på hver deres forskellige måder med at formidle verdensmålene, heriblandt Verdensmål nr. 5: Ligestilling mellem kønnene og Verdensmål nr. 10: Mindre ulighed. 

I denne paneldebat sætter debatterer vi, hvordan unge kan være med til at gøre en forskel og være med til at forbedre ligestillingen mellem kønnene og mindske uligheden i Danmark.  

Eleverne vil selv få rig mulighed for at komme med spørgsmål til panelet og deltage aktivt i debatten. 

Om de forskellige organisationer

Dansk Ungdoms Fællesråd en er paraplyorganisation for cirka 80 børne- og ungdomsorganisationer inden for det frivillige idebestemte eller samfundsengagerende foreningsliv. Deres ambassadører arbejder med at formidle og debattere forskellige sager ud fra unges perspektiv. 

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer. Deres ambassadørerne har lavet projekter i deres egne organisationer, skrevet læserbreve og holdt et hav af workshops og oplæg for andre unge i skoler, foreninger og i deres lokalsamfund i hele Danmark.

LGBT+ Danmark er Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Det er en interesseorganisation med fokus på områderne kønsidentitet og seksuel orientering. Deres ungeambassadører arbejder for at sætte fokus på kønsidentitet blandt unge. 

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) er FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab. Deres ungeambassadører skal formidle, engagere og indgå i projekter om globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling.