STRANDET – Plast, genanvendelse & cirkulær økonomi: Hvordan løser vi fremtidens ressourceudfordringer?

Udskoling

Tema: Bæredygtighed i øjenhøjde

Målgruppe:
Udskoling
Type:
Foredrag og workshop
Temaspor:
Bæredygtighed i øjenhøjde 
Dato:
Onsdag den 11. oktober
Vælg mellem følgende tidspunkter
10.00 – 11.30 
12.30 – 14.00
Sted:
Biblioteket i Herning, Østergade 8, 7400 Herning

Tilmelding

Indhold

Hvert år ender 8-10 millioner ton plastaffald i verdenshavene. Alene langs den jyske vestkyst skyller op mod 1000 tons op på kysten årligt. Sammen dykker vi ned i en verden af plast og ser på, hvorfor plast er blevet så stor del af vores liv, og hvorfor vi ikke er bedre til at genanvende det. Eleverne får også lov til at arbejde med forskellige dilemmaer inden for tematikken.

Om STRANDET APS

I 2018 blev STRANDET grundlagt med udgangspunkt i Julie og Jens’ fælles ønske om at gøre en aktiv og lokal indsats for at sætte fokus på havplastforurening. I påsken 2019 åbnede de officielt STRANDET, hvor en gammel tankstation i Nørre Vorupør i Thy blev forvandlet til havplastværksted og kaffebar.

Tanken om at gøre en forskel, selv i det små, har siden opstarten været en central del af STRANDET. Missionen er at holde strandene langs vestkysten fri for plastik og sætte fokus på plastforurening lokalt såvel som globalt.

Med aktiviteter og oplæg både på deres eget værksted, direkte på stranden, til events eller rundt i landets klasselokaler ønsker STRANDET at skabe opmærksomhed omkring udfordringerne med, at plast ender i naturen.