Center for Væredygtighed – Væredygtighed er indersiden af Bæredygtighed

Udskoling

Tema: Klima i et mentalt og psykologisk perspektivNaturforbundethed og livsmod

Målgruppe:
Udskoling
Type:
Workshop
Temaspor:
Klima i et mentalt og psykologisk perspektiv, 
Naturforbundethed og livsmod
Dato:
Onsdag den 11. oktober 
Tidspunkt:
kl. 9.00 – 12.00.
Sted:
Huset No7, Nørregade 7, 7400 Herning 

Tilmelding

Indhold

Oplæg og workshop om de indre aspekter af den grønne omstilling.

I bliver præsenteret for de 9 VæredygtighedsMål og skal prøve dialogspillet Væredygtighed & Verdensmål.

Væredygtighed handler om at blive klogere på sig selv, hvordan man indgår i fællesskaber, og hvordan man påvirker - og bliver påvirket af - sine omgivelser. Det handler om både om din og min tilstand og de overbevisninger, der er med til at styre vores handlinger.

Hvis økosystemerne skal trives, så skal menneskene i dem også trives.

De 9 VæredygtighedsMål er inspiration til at komme i gang med aspekter af begrebet. Dialogspillet er en ramme om den personligt involverende samtale med mulighed for at koble den op på FN´s verdensmål på en eksistentiel og filosofisk måde.

Om Center for Væredygtighed

Vi arbejder med at skabe rum for selvrefleksion og handling

Center for Væredygtighed præsenterer ikke “det perfekte menneske” som mål for vores arbejde. Vi har heller ikke en 100% færdig definition af væredygtighed. Vi mener ikke, at væredygtigheden kan indkapsles i én form, men måske mere er en organisk størrelse, som alle mennesker skal forholde sig til på deres egen måde.

I Center for Væredygtighed arbejder vi kontinuerligt med at udvikle det idemæssige “gods” i væredygtighed, og vi udvikler konkrete metoder, værktøjer og initiativer, der kan manifestere begrebet i realiteternes verden.

Vi har ikke et kvantitativt succeskriterium for, hvornår vi er “lykkedes” med det, vi gør, men vi har en klar kvalitativ idé om, at samfundet vil have gavn af at blive mere væredygtigt. Vi tror på, at væredygtighed skal være en helt essentiel basisingrediens i alle processer, strukturer, produkter og handlinger, hvis vi skal opnå mere balance på kloden.