Verdens Bedste Nyheder

Udskolingen

Tema: Ligestilling mellem kønnene

Dato:
Mandag den 11. oktober
Målgruppe:
Udskolingen
Format:
Workshop
Varighed:
90 minutter
Tidspunkt:
Ikke fastlagt endnu, men inden for tidsrammen kl. 9.00 – 14.00.
Sted
Biblioteket i Herning, Østergade 8 eller Huset no. 7. 
Når vi er færdige med detailplanlægningen, vil I få en mail med information om, hvilke lokaler jeres forløb vil foregå i.

Tilmelding

Jonas Søgård Nielsen
bibjsn@herning.dk 
+ 45 28 70 71 02

Indhold

Workshop med Verdens Bedste Nyheders Verdensmålsambassadører 

Verdensmålsakademiet uddanner unge til ambassadører for verdensmålene. Ambassadørernes fornemste opgave er at inspirere og engagere andre børn og unge til at handle på verdensmålene.

Til Børnefolkemødet afholder Verdensmålsambassadørerne workshop om Verdensmål 5: Ligestilling mellem kønnene.
På workshoppen bliver eleverne klædt på til selv at skabe handlinger og forandringer i deres hverdag, de bliver klogere på verdensmålene og finder ud af, hvad de betyder for dem selv og deres hverdag.

Workshoppen planlægges først endeligt i august, men der vil være nye, sjove og anderledes måder at gå til verdensmålene på gennem leg, quiz og fysiske aktiviteter.
På workshoppen får eleverne: 

  • En dybere forståelse for verdensmålene og hvad de betyder for dem  
  • Redskaber til selv at handle på Verdensmål 5
  • Gejst og troen på at vi sammen kan skabe en bedre verden

Om Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer.

Deres arbejde tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, der handler om at løse nogle af klodens største udfordringer som ekstrem fattigdom, global ulighed og klimaforandringer.

Udover verdensbedstenyheder.dk, der dækker hele verden, driver de verdensmål.org, som er den officielle platform for verdensmålene i Danmark. De står også bag verdenstimen.dk, der samler det bedste danske undervisningsmateriale om verdensmål og løsninger.