Historiens Verden

Adgang
Via login hjemmefra
Et væld af historiske oversigtsartikler og kilder lige fra oldtiden til år 2000.

Historiensverden.dk er en dansksproget base der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Derudover dækker den en række litterære perioder og værker.
En række tekster gennemgår de forskellige verdenshistoriske epoker og du vil få et historisk overblik og en kronologisk gennemgang af historien frem til år 2000.

I Historiensverden.dk finder du kildetekster, biografier over større kendte historiske personligheder, leksikonartikler samt et stort billedkartotek.
I kildeteksterne finder du originale historiske kildetekster. Mange af teksterne er desuden suppleret med korte podcast.

I Historiensverden.dk vil du kunne læse mere om f.eks.: Romernes verden, Cubakrisen, korstogene, opdagelsen af Amerika, imperialisme, kolonialisme, den russiske revolution og kommunismens fald.

Historiensverden.dk er udarbejdet af historikere og målgruppen er elever i folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser.

Historiensverden.dk anbefales til dig, der:

  • er historisk interesseret
  • er studerende og skal skrive opgave om historiske perioder, historiske emner eller personligheder der har haft afgørende historisk betydning, samt om litterære værker/perioder
  • har svært ved at finde litteratur nok hjemme om dit emne på bibliotekets hylder
  • skal bruge litteraturen med det samme

Vejledning

  1. Gå til HistoriensVerden.dk
  2. Indtast dit lånernummer og din pinkode til Herning Bibliotekerne
  3. Søg bredt eller vælg temaindgangene: "Verdenshistorien", "Historiske temaer", "Kilder", ”Akademiet.