Gør en god gerning, og hjælp udsatte børn i Syrien

Danmarks Indsamling 2022

Luft din nabos hund, saml skrald omkring din skole eller hjælp din træner med at pumpe bolde. Det er opfordringen, når DR sammen med landets biblioteker og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste.

Børnenes gode gerninger gør en forskel

Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 29. januar inviteres de yngste danskere til at bidrage til indsamlingen ved at gøre gode gerninger. Når et barn gør en god gerning, giver Novo Nordisk Fonden nemlig 20 kroner til Danmarks Indsamling 2022. 

Læs mere om Gode Gerninger - Vi samler ind til børn i Syrien.

Pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, som hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.

Gode Gerninger kan laves sammen eller hver for sig – og DR Ultra og Ramasjang giver idéer til gode gerninger, du kan gøre i fritiden. Du må lave lige så mange gode gerninger, du har lyst til, og der er masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små - der spreder glæde herhjemme og samtidig gør en verden til forskel for udsatte børn og unge i Syrien. 

Registrer din gode gerning

Husk at registrere din gode gerning - og måske indsende et foto - ved at udfylde et Gode Gerninger-bevis på dr.dk/godegerninger eller på dit lokale bibliotek.

Alle, der laver og registrerer en god gerning, modtager et velfortjent diplom.

Mere om Gode Gerninger

DR

Kampagnesite: dr.dk/godegerninger

Danmarks Indsamling 2022

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 humanitære organisationer.
Læs mere om årets tema for Danmarks Indsamling her: danmarksindsamling.dk 

Om Røde Kors-projektet i Syrien

Novo Nordisk Fondens donation går til et Røde Kors-projekt i Syrien.
Projektet bidrager aktivt til FN’s Verdensmål 3,4 og 8.
Målet for projektet er at forbedre syriske børn og unges velbefindende og give dem færdigheder til at sikre sig en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.