IDEfabrikken

En uddannelse i kulturelt iværksætteri for 9-13 årige på Herning Bibliotekerne

Har du hovedet fyldt af ideer til fede events for dig og dine kammerater??
Har du lyst til at lære, hvordan du får ideerne til at blive til virkelighed og biblioteket til at boble af energi?
IDEfabrikken er et tilbud for dig, der får vilde idéer, er super god til at tegne plakater, har lyst til at arbejde med lyd/lys/sceneopbygning, lave video, sætte stole op, lave popcorn eller skrive en god historie til bibliotekets hjemmeside. 
IDEfabrikken er et fællesskab, hvor du møder nye kammerater, der brænder for det samme som dig – og en uddannelse, hvor du får mulighed for at være med på rigtig mange seje oplevelser og opgaver.

Uddannelsen og alt det bagefter
Uddannelsesforløbet varer tre dage, hvor du lærer en masse om at få ideer og gøre dem til sjove events for dig og dine jævnaldrende.
Men det allerbedste er, at IDEfabrikken slet ikke slutter efter de tre dage. Som uddannet IDEfabrikant vil du nemlig blive inviteret med til at lave nye tilbud og oplevelser på biblioteket lige så længe, du gider! Det er gratis at deltage i IDEfabrikken. Du får en sej T-shirt, diplom, undervisning, og en masse oplevelser.

Om programmet uge 27
IDEfabrikken afholdes på Biblioteket i Aulum, Markedspladsen 2. 
Uddannelsesforløbet er fra 1. – 3. juli. Undervisningen er alle tre dage fra kl. 10.00 til 15.00.
Onsdag: Idéer, leg og kreativitet. Vi tømmer hovedet for vilde og skøre idéer, undrer os og bliver klogere på, hvordan man egentligt får en super god idé. Det hele sker gennem leg og eksperimenter. 
Torsdag: Nu skal idéen blive til virkelighed. Vi lærer, hvad der skal til for at gå fra idé til virkelighed. Du finder ud af, hvad DU er god til, og hvad alle de andre er gode til – der skal nemlig sættes mange forskellige evner i spil, når idéer skal ned på papir og ud i verden.  
Fredag: Pitch dit event og få andre til at være med. Der er ikke noget ved at finde på et fedt event, hvis der ikke er nogen, der deltager. Derfor lærer du, hvordan man kommunikerer sit event ud til andre. F.eks. ved hjælp af video og plakater. Når dagen er omme, er du uddannet IDEfabrikant! Det fejrer vi med diplomer og kage. Vi skal også pitche vores fantastiske idéer for forældre og søskende. 

Om vores forventninger til dig
For at få det sjovt i IDEfabrikken skal du have lyst og evne til at arbejde sammen med andre. Og du skal kunne deltage alle tre dage.
Er IDEfabrikken noget for dig, skal du tilmelde dig på formularen nederst på denne side

Vil du samarbejde med IDEfabrikanterne?
Hvis du som voksen sidder og tænker, ”de der unge idemagere vil jeg godt nok gerne samarbejde med”, så er det også muligt. For selv om IDEfabrikanterne bliver uddannet på Herning Bibliotekerne, kan deres evner sagtens bringes i spil andre steder. For eksempel i en ideproces, hvor aldersgruppens perspektiv er interessant, en formidlingsopgave vinklet ”i børnehøjde” eller en praktisk afvikling, hvor det giver mening at inddrage IDEfabrikanterne.
I første omgang kræver det, at du gør dig nogle tanker og tager kontakt til IDEfabrikkens ”værkfører”. Så laver vi sammen en beskrivelse af opgaven.

I denne lille film, kan du også se mere om IDEfabrikken:

 

Hvis du vil vide mere
Kontakt:
Signe Smedegaard Frederiksen
Børnekulturformidler & værkfører på IDEfabrikken
bibsfr@herning.dk // 24 80 07 25

 

Tilmelding