Laura Browns co2 dagbog 2015

Nadja anmelder

Bogen er skrevet af Saci Lloyd, udgivet af politikkens forlag i 2009, der er 364 sider, og bogen er anbefalet af Nadja.

Bogen handler om den 16-årige Laura, der bor i London. Hun er en typisk teenager, der bor med sin far, mor og hendes søster Kim, som hun hader overalt på jorden. Da der bliver indført co2-rationering i England, bryder hele hendes verden sammen. Hendes familie har et co2-misbrug, og de får besøg af myndighederne i tide og utide. Klimaet ændrer sig, og vejret er aldrig, hvad Laura ønsker, at det skal være. Oveni rationeringen og alt hvad den bringer med sig, skal Laura stadig holde styr på sit liv. Hun er forelsket i drengen Ravi, og så er hun med i bandet The Dirty Angels, som venter på at slå igennem.

Lauras holdning til klimaet er, at man skal kæmpe for at passe på det. Derfor deltager hun i protester og den slags. Da min holdning er noget anderledes, har det været meget spændende at læse om problemet fra hendes synsvinkel, og det har da også prikket lidt til min holdning.

Jeg synes bogen er god, og det er en bog man godt kan blive fanget af, på trods af at man normalt aldrig ville læse noget i den genre. Jeg vil anbefale den til dig, der gerne vil prøve noget nyt, eller dig der allerede læser realistiske bøger og science fiction i alderen 11-14 år.