Veras sommeranbefalinger

”Jeg hader aktiv ferie!” sagde Vera dramatisk, da jeg spurgte, hvordan hun holder ferie. ”Sommerferien skal være rolig, fyldt med sol, god mad og læsning”. Vera vil gerne holde ferie i Danmark, men sommeren er lunefuld, så turen går også ofte sydpå. Helst til et sted med strand.

På stranden regner Vera med at læse ”De bedste familier”, ”Enkernes land” og ”Kemi for begyndere”. Hun elsker at læse bøger, hvor der er spændende relationer og godt beskrevne karakterer. ”De bedste familier” er skrevet af Kim Blæsbjerg, som kommer til Biblioteket i Herning til efteråret. Bogen handler om familierne, der arbejdede på Cheminova i Lemvig, og Vera glæder sig blandt andet til at læse den pga. det lokale islæt. ”Enkernes land” skulle bare være virkelig spændende og ”Kemi for begyndere” er både underspillet og sjov. 

At Vera hader aktiv ferie, er dog ikke helt rigtigt, for så snart vi ikke taler om andre ferier end sommerferien, må der gerne ske noget. F.eks. tager Vera så langt væk fra biblioteksrummet, som det næsten er menneskeligt muligt til efteråret, hvor hun skal på safari i Afrika.