Makernyt - August 2018

Se efterårets program

Til september starter efterårssæsonen op i bibliotekets MakerSpace.
Bortset fra 'Åben Skole-aktiviteter' er stort set alle vores Makerspaces tilbud for alle mellem 9 og 99 år
Du kan få et kort overblik over efterårets aktiviteter her.

Overblik:

Open Space er hver tirsdag, kl. 17-19 og hver torsdag, kl. 14-16. 
Her er MakerSpace åbent for alle, hvor man kan komme og lave sine egne designs og innovative opgaveløsninger. Du kan prøve alle vores teknologier og programmer og du kan få hjælp og instruktion.

Tech Tema er hver tirsdag kl. 15-17.
Hver uge er der et nyt tema, hvor vi nørder og har det sjovt med teknologi indenfor et bestemt emne. Det kan være forskellige sjove og kreative ideer, som ligger lidt udenfor dem, man kan lave derhjemme.

Gå til Tech er hver torsdag kl. 16.30-18.30 og kræver tilmelding
Har du lyst til at blive klogere på fx 3D-print, programmering, kodning, sy- og broderi kan du melde dig til ét af de korte kurser, vi tilbyder i MakerSpace. Det foregår to timer om ugen i tre uger. Tilmelding nødvendig.

Åben Skole
Klub- og foreningstilbud er til jer, der gerne vil prøve MakerSpace og dets programmer og teknologier i et lukket selskab, hvor I er jer selv. Måske har I lyst til en 3D-workshop, måske vil I laserskære visitkort eller brodere logo på jeres klubtrøjer eller noget helt andet. 
Kontakt os – så finder vi ud af noget (se nedenfor).

Make Net Herning
Er du interesseret i teknologi og vil du være med i et innovativt, kreativt og teknologisk fællesskab og netværk, har du mulighed for at blive en del af bibliotekets Make Net Herning. 
Biblioteket stiller teknologier og makerspace til rådighed, du kommer med viden og erfaring og har lyst til at interagere med andre tech-entusiaster og at indgå i et netværk.
Vi mødes en gang om måneden og laver workshops for hinanden og får gode ideer.

MakerSpace på Tour
Til virksomheder, organisationer, foreninger og uddannelsesinstitutioner tilbyder vi at komme ud med en eller flere teknologier, fx virtual reality, robotter eller kodning. 
Så hvis du/I skal lave en messe, en udstilling eller faire, kan du kontakte os for ideer og aftaler (se nedenfor).

Ungdomsuddannelserne og De videregående uddannelser
Hvis din uddannelse har et teknisk eller teknologisk tilsnit eller kan optimeres med teknologi, kan du som studerende eller uddannelsesinstitution henvende dig og lave en aftale om at benytte vores MakerSpace og vores teknologier. Se også vores teknologioversigt her.

Lokalbibliotekerne
Er der langt til Herning?
I løbet af efteråret kommer Herning Bibliotekernes MakerSpace ud på lokalbibliotekerne med sjov, leg og nørderi for alle mellem 9-99 år.
På lokalbibliotekerne vil vi tilbyde folieskærer, sy- og broderi og programmering. Man kan også lave 3D-designs, som efter print vil blive sendt til lokalbiblioteket til afhentning.

Få nyheder fra Makerspace på SMS
Tilmeld dig her, og få løbende nyheder fra Makerspace direkte på din telefon:

 
 
 

 

Kontakt:
Karin Guldbrand, Projektleder Makerspace
Mobil: 21341742, Email: bibkgu@herning.dk 

Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind.
Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.

Søgefelt