Frivillige LÆSEGRUPPELEDERE søges

Har du lyst til at give mennesker en god oplevelse gennem litteratur – så se her!

Herning Bibliotekerne har en række læsegrupper, som mødes for at lytte til og snakke om en udvalgt novelle og digt. I grupperne læses en tekst op – med pauser på passende steder undervejs – hvor der tales om, hvilke tanker og følelser, der melder sig hos deltagerne. Mange har stor glæde af at deltage, så heldigvis oplever vi større og større efterspørgsel. Derfor håber vi nu at kunne finde frivillige, der har lyst til at lede nogle af grupperne.

• Som læsegruppeleder skal du først og fremmest stræbe efter, at alle får en god oplevelse med at deltage – så vi håber, du er god til at lytte og god til at snakke med mennesker.
• I læsegrupperne snakker vi først og fremmest om oplevelsen af teksten. Der bliver ikke analyseret og fortolket, da det ikke er hensigten med grupperne. Som læsegruppeleder skal du derfor først og fremmest have fokus på at spørge ind til deltagernes tanker og oplevelser.
• Du må således gerne have erfaring med arbejdet med tekster, men der må ikke ”gå dansklærer i den”.

Vi tilbyder oplæring i metoden Guidet Fælleslæsning og du får tilbudt at komme med ”som føl” i en af de læsegrupper, der kører – så du får et godt indtryk af, hvad det handler om, før du skal stå på egne ben.
Når du er klar til selv at være læsegruppeleder, er vi behjælpelige med at udvælge tekster, ligesom vi står klar med sparring og vejledning undervejs.

Et læsegruppeforløb vil som oftest strække sig over 8 – 12 uger, hvor gruppen mødes en gang ugentligt.
Bibliotekerne står for rekruttering af deltagere til grupperne og for al markedsføring.

Hvis det lyder som noget for dig, så kontakt læsevejleder Anne Juul Andersen på tlf. 5170 2968 eller mail bibaja@herning.dk

 

Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind.
Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.

Søgefelt