Bær dit bibliotekslån hjem i en bæredygtig stofpose

Samarbejde mellem Huset No7s Projekt Frivillig og Herning Bibliotekerne bringer nyt liv i gamle klæder - og giver bibliotekets brugere bæredygtige poser at bære biblioteksbøgerne hjem i

I Herning mødes en gruppe frivillige en gang om ugen i Huset No7. Og når de mødes, syes der muleposer i et væk. 

Diana Frederiksen, Frivillig, Huset No7
- Jeg blev involveret over en kop te og en samtale med en veninde. Det er så kede-ligt at bære bøger i plastikposer og jeg elsker at genbruge. Dét som den enkelte per-son kan gøre er stadigvæk bedre end ingenting for at skåne miljøet. For mig person-ligt handler det om at få det hyggelige ind i genbrugstanken og vi hygger rigtig meget når vi mødes. Den del havde jeg slet ikke tænkt ind fra starten, men det er en fanta-stisk måde at møde dejlige mennesker på.

Udover at være et socialt projekt, involverer projektet også de lokale genbrugsbutikker, idet både Kræftens Bekæmpelse og Rødekors leverer genbrugstøj og stof til produktion af muleposerne.

Dorte Fløjgaard, Huset No7
- Aktiviteten, Boomerang Poser, er et virkelig godt eksempel på, hvordan vi arbejder i Huset No7. Frivillige henvender sig omkring et konkret projekt, og vi støtter op med viden, organisering, økonomi og arbejdstimer. Boomerang
Poser er et af de projekter, hvor der hurtigt er kommet gang i den og samtidigt strømmer det til med kreative og engagerede frivillige som gør et stort stykke arbejde. Vi har et stort område i kælderen lige nu som er fyldt op med symaskiner og stof, og hvor der flere gange om ugen er gang i symaskinerne. Vi er glade for, at bib-lioteket er gået ind i samarbejdet og vil agere prøvekaniner for projektet. Vi er i samarbejde med Boomerang Poser i gang med at afsøge nye afsætningsmuligheder fx. erhvervslivet i form at butikkerne i gågaden.

Under den fælles overskrift Lån og læg tilbage leveres i første omgang 1500 muleposer til Herning Bibliotekerne. Når muleposen er brugt, kan den lægges tilbage, så andre får glæde af den. 

Sara Jørgensen, Herning Bibliotekerne
- På Herning Bibliotekerne har vi hver dag stor fokus på bæredygtighed - man kan sige, at et bibliotek er et stort bæredygtighedsprojekt, hvor bøger, viden, oplevelser og inspiration skifter hænder mange gange dagligt, så så mange som muligt kan få glæde af det store indhold. Jeg synes, det giver rigtig god mening, at vores brugere nu også kan bære materialerne hjem i et bæredygtigt – og lokalt projekt – og vi er rigtig glade for det nye samarbejde med Huset No7. Vi glæder os til at se de mange flotte poser både på vej ind og ud af biblioteket.

Konceptet Boomerang Poser kommer fra Australien og her har de pt. transformeret 5 tons tøj fra lokale lossepladser om til bæredygtige muleposer.

Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind.
Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.

Søgefelt