Childrens Book Day

Inspiration til gode bøger
I forbindelse med Childrens Book Day har vi fundet disse 10 bøger, som vi vil anbefale:
 
Oliver Jeffers
Hjertet og flasken
Poetisk og smuk billedbog af den prisvindende illustrator og forfatter Oliver Jeffers. Bogen berører tunge emner som kærlighed og tab med en usædvanlig lethed, der skaber håb for store og små.
 
Kim Fupz Aakeson
Det hus Jack (og Melissa) byggede
Kim Fupz Aakeson og Lilian Brøgger har sammen skabt denne usædvanlige billedbog. Det meste ligger øde. Meget er i stykker. De voksne er væk. Der er en dreng der hedder Jack. Der er også en pige. Jack finder en hammer i dyngerne. Pigen finder en sav. Hun hedder Melissa. De bliver enige om at bygge noget. Et hus. Det ser nemlig ud til at det snart vil begynde at regne ... En dystopi i børnehøjde, eller er det en utopi?
 
Morten Dürr
Robotten kan skide
Robotten kan skide!" er en skrupskør og spændende historie for 8-12 år.  Konrad bor på børnehjem. Hans ønsker sig en ny familie. Det bliver svært. De voksne køber robotbørn i stedet for at adoptere ægte børn. Konrad får en idé. Han lader som om, han er en robot. Endelig får han en ny familie. En ny og helt forfærdelig familie.
 
Pernille Harder & Søren Baastrup
Pigen, der ville være verdens bedste fodboldspiller
Om fodboldspilleren Pernille Harder (f. 1992), som vil være verdens bedste. Det er historien om både Pernilles privatliv og karriere som professionel fodboldspiller, om at tro på sig selv og gøre det, man har lyst til, selvom alle de andre gør noget andet
 
Camilla Hübbe
NORD
Fortidens nordiske mytologi og glemte naturvæsner vækkes til live, da den 14 årige pige, Nord, rejser ud for at finde sin mor. Bogen blander nutidens miljø- og klimaforandringer med nordisk mytologi i et intensivt og spændingsfyldt mix og er del af et større nordisk tværkulturelt udviklingsværk
 
Mette Vedsø
Hest Horse Pferd Cheval Love
Med sin nye roman for tweens/unge har Mette Vedsø sat sig for at lege med hestegenren for at se, om man kan bryde med klichéerne; en rideskole danner rammen om et ulige venskab, der ikke ville være opstået, hvis ikke det var for denne særlige setting. Spørgsmålet er, om lige børn virkelig leger bedst? 
 
Hanne Kvist
Træet, dyrene og os
Af og til er verden ikke helt, som vi går rundt og tror. Ude midt i en skov sidder to børn og spiller matador med tre dyr fra skoven. Men de er ikke alene, for pludselig kommer et træ spankulerende og vil gerne være med. 
"Træet, dyrene og os" er en billedbog af Hanne Kvist, der handler om, at alle må være med - også selvom de ikke er som os andre. Har du nogensinde set et træ gå? Det har børnene, elgen, ræven og slangen ikke, og de bliver afbrudt midt i deres matador-spil, da træet spørger, om det må være med. 
 
Sarah Engell
Valget
Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed?
18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for.Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på.
Valget er en intens og eksistentiel beretning om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.
 
Annette Herzog
Stormhjerte/Hjertestorm
Hjertestorm er en graphic novel til tweens og en selvstændig fortsættelse af den prisbelønnede Pssst!, hvor vi følger den nu 14-årige Viola og den lige så gamle Storm, der begge hvirvles rundt i et virvar af følelser og spørgsmål, mens de oplever den første forelskelse og hjertesorg.
 
Katrine Marie Guldager
Mister Georg og Momse
Kender du Mister Georg?
Han er venner med Frøken Ignora.
Georg bor i et hus i den anden ende af byen. Han bor sammen med Momse. Hun er Georgs mormor, og hun er god til at fortælle historier, og hun ved altid, hvad der er rigtigt og forkert.