Er du blokeret?

Af ani
18.01.22

Hvis du er under 18 år, skal du have tilkoblet en økonomisk ansvarlig på din brugerprofil

Gældende fra den 1. februar 2022 skal alle børn og unge under 18 år have en økonomisk ansvarlig tilkoblet på deres brugerprofil for fortsat at kunne låne på Herning Bibliotekerne.

Hvis du er forælder/omsorgsperson til et barn eller en ung under 18 år, kan du nemt tilføje dig som økonomisk ansvarlig (vælg mellem to måder):

  1. Udfyld online samtykkeformular med NemID/MitID på herningbib.dk/registration
  2. Eller besøg biblioteket i den betjente åbningstid sammen med personen under 18 år.
    HUSK at medbringe forælders/omsorgspersons billedlegitimation samt forælders/omsorgspersons og barnets gule sundhedskort.

Den økonomisk ansvarlige skal tilføjes senest den 31. januar 2022 for at undgå ulemper ved blokering. Man kan til enhver tid tilføje en økonomisk ansvarlig og derved ophæve blokeringen.

Hvorfor skal børn og unge under 18 år have en økonomisk ansvarlig tilkoblet deres brugerprofil?

I forbindelse med at Herning Bibliotekerne, ligesom mange af landets øvrige biblioteker, inden for nærmeste fremtid skifter til nyt økonomisystem, skal alle børn og unge under 18 år have en økonomisk ansvarlig tilkoblet deres brugerprofil for at kunne låne materialer på Herning Bibliotekerne.

En økonomisk ansvarlig er en myndig person (over 18 år), som vil tage ansvar for barnets eller den unges evt. gebyrer og erstatninger mv. i forbindelse med lån af materialer på biblioteket. Som økonomisk ansvarlig hæfter du for barnets mellemværender (gebyrer, erstatninger mv.), og du skal derfor udfylde en samtykkeformular, hvis du ikke allerede har gjort det. Dette gøres enten online med NemID/MitID på herningbib.dk/registration eller ved fysisk fremmøde på biblioteket. 

Læs mere om gebyrer og takster på Herning Bibliotekerne

Læs Herning Bibliotekernes reglement