Fordybet i fantasy

Tag godt imod Mathilde. Hun er 12 år, går på Gjellerupskolen og er Herning Bibliotekernes nye anmelder af bøger til tweens.

Fremover vil du med jævne mellemrum komme til at møde Matilde under overskriften ”Mathilde Mener”, hvor hun vil fortælle om bøger.

Og hun ved, hvad hun snakker om. For hun elsker at læse, og kan godt finde på både at snuppe en bog, når hun kommer hjem fra skole og inden sengetid, hvid det er en særligt spændende historie, hun er i gang med.

Heldigvis er der også andre i hendes klasse, der er nogle rigtige læseheste.
- Måske er vi lidt nørdede med bøger. Vi snakker om handlinger og giver hinanden gode tips til, hvad vi skal læse. Og jeg synes bare, det kunne være sjovt at udfordre mig selv lidt ekstra ved at skrive anmeldelser, som andre måske kan få glæde af, fortæller Mathilde og fortsætter:
- En anden grund er, at jeg håber at blive udfordret lidt til at læse nye bøger og genrer, som jeg måske ikke selv ville have fundet i reolen. Og på den måde kan det måske også være mig, der en gang imellem kan inspirere mine klassekammerater og være den første, der har læst bogen.

Mathildes egen yndlingsgenre er Fantasy, fordi det udfordrer fantasien på en helt anden måde, når handlingen er fyldt af for eksempel mysterier eller overnaturlige væsener. Hendes favorit er trilogien Divergent med de tre bøger Divergent, Insurgent og Allegiant, som er skrevet af Veronica Roth og også er indspillede som film.
- Men det er slet ikke den samme oplevelse at se filmene. Det er som om nogle af de vigtige detaljer fra bøgerne slet ikke kommer med, mener Mathilde.

Den første anmeldelse fra Herning Bibliotekernes nye, unge anmelder kan du læse lige HER. Den handler om bogen Slangestenen af Martin Vinther Madsen.

 

Af ani
12.04.18
Tags