Game On – Fem gode læseoplevelser for en Gamer!

Det kan være svært at løsrive sig fra skærmen, men med de her bøger stopper spillet aldrig

Computerspil har en fantastisk evne til at fascinere og engagere drenge og piger i alle aldre og det kan til tider måske være lidt svært at løsrive sig fra skærmen og give nogle af de andre medier en chance.

Vi har udvalgt et par bøger der inviterer computerspillene ind i bøgernes univers og som lægger an til en god læseoplevelse for Gamer’en

Blandt bøgerne som vi har udvalgt er der et stort spænd mellem alder og sværhedsgrad, lige fra serien Gamerz for de 9-11årige til Ready Player One, som mest er for de unge og gode læsere.

God fornøjelse!

 

De ukendte:
Tim (Timmo ingame) er super hardcore gamer!
Desværre forstår hans mor og far ikke helt hvor vigtigt det er at spille, så da han en gang for mange glemmer at dække bord og høre efter, så falder hammeren og han må ikke spille i en hel måned! Katastrofe!
Det er hårdt nok ikke at måtte spille, men han har også lige fået en mystisk invitation til et helt særligt spil, kaldet Galaxy, hvor han skal spille sammen og mod de bedste af de bedste!
Så nu er gode råd dyre! Kan han narre forældrene så han kan spille Galaxy med sin nye klan ”De ukendte”?
 

Gamer:
Scott lever på gaden i en nær fremtid, hvor en dræbervirus har udryddet rigtigt mange og det er en evig kamp bare at overleve, men han har en drøm om at bliveudtaget til at kæmpe i det store Virtual Kombat spil, et spil der reklamere med at det er så virkeligt at det næsten gør ondt, et spil hvor man kan tjene penge nok til at blive rig og aldrig mere skulle sulte!
En dag får han chancen, bliver opdaget og begynder at kæmpe sig op igennem graderne i spillet, men undervejs opdager han at der er mange der forsvinder fra spillet, måske er hans drøm ved at blive til et mareridt i stedet?
Rigtig god og spændende bog, let at læse med et sprog der virkelig får kampene i spillet til at poppe op!
 

Epic:
Forestil dig en verden hvor alt er styret gennem et computerspil.
Er du god nok til at skaffe mad på bordet?
Vi følger Erik der sammen med sine venner må spille EPIC for at hjælpe sin far og undervejs afdækker de et korrupt system, EPICS store hemmelighed og genfinder muligvis glæden ved at spille!
Forrygende godt fortalt, godt med action og nogle overraskende plottwist undervejs.


Erebos:
Der sker noget mystisk, der er opbrud i de forskellige kliker på skolen, en hemmelighed breder sig langsomt, desværre for 16-årige Nick er han ikke en del af den og han er ved at gå til af nysgerrighed, lige til han en dag bliver trukket til side!
Årsagen viser sig at være et spil, men ikke et hvilket som helst spil!
EREBOS, du har kun et liv, du må ikke snakke med nogen om spillet og undervejs vil du blive truet, belønnet og forbløffet!
En tankevækkende og godt fortalt historie, med action og befriende fri for kærlighedsdrama
 

Ready Player One:
I en fremtid hvor jorden er i forfald, er de fleste nærmest flyttet ind i den virtuelle verden OASIS, en verden med uendelig plads, hvor der er spil, undervisning, arbejde og underholdning i massevis!
Da skaberen af OASIS dør efterlader han kontrollen med OASIS og de mange mange mange penge til den der kan løse de gåder han har lagt ind i OASIS.
Det starter naturligvis en skattejagt af episke dimensioner, men det er bestemt ikke nemt at løse gåden og finder nøglerne! Det kræver ihærdighed, viden og en kærlighed til 80’ernes popkultur som kun de færreste har.
Hovedpersonen Wade Watts lever i et faldefærdigt container miljø, og har ingen penge, ingen fremtidsudsigter og det eneste der holder ham kørende er jagten på nøglerne til OASIS, en jagt han går op i med liv og sjæl, og da han finder den første nøgle, så går det lige pludseligt stærkt og bliver et mål for de store forretninger der ikke skyer bestikkelse, snyd eller mord for at opnå kontrollen med OASIS og dermed nærmest jorden.
Forrygende skrevet, med en stor kærlighed til 80’ernes popkultur, spil, musik, tv osv. Men selv hvis man ikke er opvokset i 80’erne så er det her en skræmmende god historie om den lille mand der brænder for en sag mod de store pengegriske forretninger – Action, spænding og et lille dash af romantik gør den til en rigtig god bog