Jane Aamund

1936 - 2019

”Jeg har gjort ting, som ikke var rigtige eller hensigtsmæssige, jeg er faldet for fristelser og har sagt ja til forbudte ting, men jeg ville ikke gøre det om, for så havde jeg ikke gjort alle de ting, begået alle de fejl, taget alle omvejene, så havde jeg ikke lært mig selv eller andre mennesker at kende. Det var prisen for at kunne forstå verden og menneskene og beskrive det hele. Havde mit liv været lige ud ad landevejen, så havde jeg ikke haft den samme forståelse for andre mennesker eller mig selv. Man bliver et klogere menneske af at have været ude i alle hjørnerne. ” Jane Aamund

Præcist sådan valgte Jane Aamund at beskrive sig selv og sit forfatterskab på sin facebook-side.
Og som altid ramte hun plet!

Hun debuterede som forfatter i 1977 med bogen 'Bag damen stod en Christian'. Siden fulgte bestsellere som 'Colorado drømme' (1997) og romanerne 'Klinkevals' (1989), 'Juliane Jensen' (1990) samt 'Oven vande' (1992) - også kendt som 'Klinkevals'-trilogien.
Hendes sidste udgivelse blev erindringsbogen 'Samtaler om natten' fra 2018.

I "Samtaler om natten" fortæller Jane Aamund om alt det, der giver mening. Hun fortæller de morsomme anekdoter, der frembringer latter, om systemet, der behandler hende og om dem, der tager sig af hende. Hun fortæller om menneskene på barndommens-hjemegn, der er svære at komme ind på livet af, men som er tæt på i hjertet. Og hun fortæller om alt det, der var sjovt, og det der var - og er - en sorg. 
Erindringsbogen indfanger Jane Aamund og hendes historie, som hun gerne vil huskes - og som vi vil huske hende!

Jane Aamund blev 82 år. Hun døde tirsdag aften på Ankerfjord Hospice i Hvide Sande, omgivet af børn og børnebørn.

30.01.19
Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind.
Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.

Søgefelt