Madpakken - en kærlig hilsen med hjemmefra

Tips og inspiration til hvordan du kan peppe madpakkerne op og lette arbejdet med dem i det daglige

Madpakker kan varieres i en uendelighed og mad er en vigtig del af hverdagen. Alle, både børn og voksne, har brug for sund nærende energi, der kan række hele dagen, både i skole og på job.
En madpakke er ikke bare en madpakke - den er også en kærlig hilsen med hjemmefra. 

Der er stor forskel på hvor spændende en madpakke kan blive, både at spise og at tilberede. Hvorfor ikke pifte madpakkerne op? 

Der er kantine-penge at spare og du får chancen for at sende en personlig hilsen til dine kære, som vil bringe glæde i løbet af dagen. 

Er du helt ideforladt, så få inspiration her. Husk også, at DU jo heller ikke behøve tage madpakketjansen hver dag.
Lad det være et familieprojekt - hvor børnene - og forældre - skiftes, til at lave madpakker til sig selv eller hinanden?


Gode tips og madpakkealternativer:

  • Bag en portion grovboller og frys ned. Brug gerne olie og tykmælk i dejen, så bliver bollerne ikke så tørre.
    Tag bollerne op af fryseren i ugens løb og giv én med i madpakken, f.eks. med hjemmelavet æggesalat, kødpålæg, laks eller en fiskefrikadelle?
  • Bag en stor portion frikadeller i weekenden, og giv en kold frikadelle med, serveret med f.eks. grøntsagsstave.
  • Bag en kæmpe bunke pølsehorn og tag pølsehornene ud af fryseren om morgenen. Det passer med, at de er tøet op til frokost.
  • Lav koldthævede boller, der hurtigt kan bages om morgenen. Familien kan så hver især smøre en frisk frokostbolle ved morgenbordet med eget favoritpålæg.
  • Lav dobbeltportion salat til aftensmaden - og servér resterne med i madpakken dagen efter. Hvad siger du f.eks. til en lækker pastasalat, kartoffelsalat, rissalat eller bulgursalat? 
  • Bag rugbrødsboller med chokolade og tranebær - lækre gumleboller i madpakken - perfekte som et sundt mellemmåltid.
  • Bag pizza til aftensmad og lav dobbeltportion. Børnene vil elske pizza i madpakken dagen efter, også selvom den er kold.
  • Lav madtærter i weekenden, frys ned og servér tærte i madpakkerne i ugens løb.

Med lækre opskriftbøger fra biblioteket kan I få inspiration til hvordan I kan peppe madpakkerne op derhjemme. Kig med nedenfor.

19.10.17